2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Rogán: Fel kell lépni a megélhetési bevándorlás ellen

Visszautasítja Juhász Péter vádjait Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője Versus című műsorunkban azt mondta, polgármestersége idején minden esetben jogszerűen adtak a bérlőknek kedvezményt belvárosi ingatlanvásárlásokhoz. A politikus azt is cáfolta, hogy bevételektől esett volna el az V. kerület az üzlethelyiségek értékesítése miatt.

Juhász Péter az Együtt társelnöke még tavaly tett feljelentést jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás gyanúja miatt a belvárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatban. A baloldal volt közös polgármesterjelöltje szerint áron alul és pályázat nélkül értékesített üzlethelyiségeket az elmúlt években az V. kerület korábbi vezetése. Juhász Péter a feljelentés anyagát a belváros új fideszes polgármesterének, Szentgyörgyvölgyi Péternek is átadta.

„Ezt rendkívül igazságtalan, durva vádaskodásnak tartom. Tipikus negatív kampány, ami csak azért van szerintem, mert én vagyok a Fidesz frakcióvezetője” – Rogán Antal a Versusban cáfolta a vádakat. Állítása szerint minden esetben jogszerűen adtak a bérlőknek kedvezményt a vásárláskor. Megjegyezte, a szocialista Steiner Pál vezetése alatt gálánsabb volt az önkormányzat, mert akkor 5,6 milliárd forint kedvezményt adtak a vevőknek. A Fidesz frakcióvezetője azt is visszautasította, hogy bevételektől esett volna el a belváros. „Azért nem esett el a bevételektől, mert én azt gondolom, hogy ezeket az iszonyatosan sokszor lepusztult állapotú ingatlanokat soha nem tudtuk volna olyan áron értékesíteni, mint amilyen mondjuk a mellette levő immár felújított kávéházat meglehet tenni, pontosan az volt a lényeg, hogy valakinek be kellett abba fektetni” – indokolta az eladásokat a politikus.

Rogán Antal kiemelte, a beruházásoknak köszönhetően utcák újultak meg és a belváros vagyona is nőtt. „Most már az Állami Számvevőszék által elkészített jelentés is kimutatja, hogy 2009-ről 2014-re a belváros vagyona nőtt és nem csökkent. Pontosan azért, mert visszaforgattuk a pénzt, és pályázati pénzeket is igénybe vettünk” – mondta a volt polgármester.

A Fidesz frakcióvezetője hozzátette: a rágalmazások miatt már tizenkét keresetet indított, és további eljárásokat is fog.

A Rogán Antallal készült teljes interjút vasárnap este 21.30-tól a Versusban láthatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Pedagógusnap alkalmából mindegyikük megérdemli a köszöntést, vagy csak az, aki hivatásként tekint rá?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!