2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Rogán Antal ellen tüntettek

Rogán Antal ellen tüntettek az Együtt és a párt szimpatizánsai szerda este az V. kerületi önkormányzat előtt. Juhász Péter társelnök a demonstráció apropójának azt nevezte, hogy az ügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsította meg Rónaszéki Lászlót, a belváros korábbi jegyzőjét. Sajtóhírek szerint a kerület nyolc ingatlant adott bérbe, amiket rövid időn belül olcsóbban adtak el a bérlőnek, mint amennyibe egy külsős vásárlónak került volna. Rogán Antal szerint Rónaszéki meggyanúsításának nincs köze az önkormányzathoz.

A héten derült ki, hogy az ügyészség még tavaly novemberben hivatali visszaéléssel gyanúsította meg Rónaszéki Lászlót, Budapest V. kerületének korábbi jegyzőjét. Az ügynek egy másik gyanúsítottja is van, egy vállalkozó. Azt azonban nem árulta el a Központi Nyomozó Ügyészség szóvivője, hogy Rónaszéki mikor és mit követett el. Sajtóhírek szerint viszont egy évekkel ezelőtti belvárosi ingatlanértékesítés miatt indulhatott az eljárás.

Rónaszékit még Rogán Antal menesztette 2013-ban, az V. kerület akkori polgármestereként. Rogán most azt mondja, a volt jegyző meggyanúsításának nincs köze az önkormányzathoz. A Fidesz frakcióvezetője szerint ráadásul minden vagyonpolitikai döntést jogszerűen hoztak, amelyeket a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány közigazgatási hivatalai is rendben találtak. „2013-ig az akkori önkormányzati törvény és a szabályok értelmében az önkormányzat hivatalát a jegyző vezette, hivatali kérdésekben ő döntött. Ebbe sem a polgármesternek, sem a testületnek nem volt beleszólása. Az ügyészség pedig 2014-ben kifejezetten a hivatallal összefüggő kérdésekben folytatott le vizsgálatot, és ennek alapján fogalmazott meg gyanúsítást a volt jegyző ellen” – hangsúlyozta Rogán Antal.

Lemondott Juhász Péter

Lemondott bizottsági tagságáról Juhász Péter. Döntését azzal indokolta, hogy nem kíván bűncselekményhez asszisztálni. Bővebben>>>


Az Együtt társelnöke szerint Rogán Antal direkt hárítja át egykori jegyzőjére a felelősséget, ezért a párt szerda este az V. kerületi önkormányzat előtt tüntetett. Juhász Péter azt mondta: véget akarnak vetni annak, hogy a belváros vezetői a sajátjukként kezelik a közvagyont, miközben az ügyészség asszisztálása mellett nem derül fény az igazságra. „Lehetetlen, hogy ezt művelik itt, és próbálják mindezt a volt jegyzőre kenni, ugye, azt mondják, hogy ő felelt itt mindenért. De hát akkor mire van egy polgármester, már elnézést? El tudjuk képzelni, hogy Rogán Antal nincs tisztában a belvárosi ingatlanárakkal? El tudjuk képzelni azt, hogy fogalma sincs, hogy melyik kerületnek a polgármestere, hogy az ország legdrágább ingatlanállománya van itt? Hogy Budapest belvárosának közepén vagyunk, és ezt kótyavetyéli el?” – mondta Juhász Péter.


Közben az ügyészségi nyomozás végéig az egész belvárosban leállították az önkormányzati ingatlanok eladását. Erről kedden a kerület pénzügyi bizottsága döntött, miután nyolc belvárosi ingatlan értékesítésének körülményéről tárgyalt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!