2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 11:40

Belföld

Rogán Antal: Bangóné 3 millió magyar embert patkányozott le

Ha a színjátszás és a hazudozás nem jön be, a szocialisták a velük egyet nem értő szavazókat szidják és minősítik - jelentette ki Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke a Hír TV Bayer show című műsorában az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kijelentésére. Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán úgy reagált: a hasonló sértegetésekre mi mindig a szavazófülkékben adtuk meg a választ. Az MSZP és szövetségesei viszont érdemben nem reagáltak Bangóné kijelentésére.

  • Rogán Antal: Bangóné 3 millió magyar embert patkányozott le

Ahogyan arról a Hír TV korábban beszámolt, lepatkányozta a fideszes szavazókat a szocialista Bangóné Borbély Ildikó. Az ATV reggeli műsorában arra a kérdésre, hogy miért nőtt tovább a Fidesz népszerűsége az elmúlt hónapokban, miközben a szocialistáké csökken azt mondta: "Sok a patkány Magyarországon". A kijelentés még a műsorvezetőket is meglepte, kérdésükre, hogy ezt hogy kell érteni, a képviselő azt válaszolta, mindenki értse úgy, ahogy akarja.

Bangóné Borbély Ildikónak nem ez az első emlékezetes megnyilvánulása. 

Bangóné 3 millió magyar embert patkányozott le - reagált a miniszterelnök kabinetfőnöke a Bayer Showban az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kijelentésére. Rogán Antal szerint ez is a vesztes választásokat követő ellenzéki forgatókönyv része. Ha a színjátszás és a hazudozás nem jön be, a szocialisták a velük egyet nem értő szavazókat szidják és minősítik. Most ez a lepatkányozás volt. A politikus kiemelte: a nemzetközi politikában volt hasonló eset a közelmúltban

"Csak emlékeztetni szeretnék mindenkit arra, hogy nem olyan régen volt Ausztriában, hogy alpolgármester lepatkányozta a bevándorlókat. Az egész liberális média, az egész elit nekik esett, és az alpolgármesternek le kellett mondania. Most Bangóné hárommillió magyar embert patkányozott le. Kíváncsi vagyok, hogy ezek után mit fog csinálni a liberális média, van-e kettős mérce ebben a tekintetben vagy nincsen. Mert szerintem aki ilyet csinál, annak egész egyszerűen nincsen helye a politikai közéletben, onnan távoznia kell."

A teljes beszélgetést vasárnap este 21 óra 5 perctől láthatják a Hír TV-n a Bayer Showban.

Az MSZP és szövetségesei érdemben nem reagáltak Bangóné Borbély Ildikó patkányozó kijelentésére. Az LMP társelnöke és és a Momentum budafoki polgármester-jelöltje azonban elítélte az ilyen kijelentéseket. A Fidesz frakcióvezetője a közéletből és az Országgyűlésből való távozásra szólította fel a szocialista Bangónét.

Nem sajnos most erre nincs mód. Minden jót. Köszönjük szépen! - ennyit mondott Kunhalmi Ágnes az MSZP választmányi elnöke. 

Ismét közös sajtótájékoztatót tartottak az ellenzéki pártok, azonban hiába szerette volna a Hír TV Híradója megkérdezni a képviselőket, mit szólnak Bangóné Borbély Ildikó kijelentéséhez, nem kapott érdemi választ.  

Az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje, Kálló Dániel már válaszolt a Hír TV kérdésére, szerinte a kormánypárt osztja meg az embereket.

"Itt szerintem arról van szó, de ehhez politikailag sok mindent nem tudnék hozzátenni, hogy akármi is a jelenlegi kormánynak a stratégiája ugyebár ez a megosztás az emberek egymás ellen fordítása, arról senkinek nincsen kérdése vagy dilemmája hogy a Fidesz szavazó honfitársaink azok honfitársaink-e." 

A Párbeszéd képviselője, Tordai Bence szerint nincs mitől elhatárolódni.

"Én ezt az interjút nem így hallgattam, tehát az, hogyha valaki ezt így értelmezte ha egy fideszes politikus magára vette a patkányságot, az szerintem őt jellemzi, nem az interjú adóját." 

Dobrev Klára azzal próbálta hárítani a kérdést, hogy nem látta az interjút, és inkább a fővárosi patkányhelyzetről értekezett.

A Momentum EP-listavezetője, Cseh Katalin nem akarta kommentálni a képviselőnő kijelentését.

"Nem szeretném kommentálni. Bangóné Borbély Ildikó más párt politikusa Bangóné Borbély Ildikó, őt kell erről megkérdezni."

A párt budafoki polgármesterjelöltje azonban közösségi oldalán kelt ki a patkányozás ellen, szerinte helytelen és káros, ahogy Bangóné Borbély Ildikó a fideszes szavazókról beszélt. Havasi Gábor azt írja: nem lehet csendben maradni, ha ilyen kijelentések hangzanak el, akkor sem ellenzéki vagy helyi szövetséges az illető. Hozzáteszi: Bangónénak le kellene mondania mandátumáról és bocsánatot kellene kérnie.

Az LMP társelnöke, Keresztes László Lóránt sem ért egyet az ilyen kijelentésekkel.

"Nem láttam ezt a bizonyos műsort de azt el tudom nagyon határozottan mondani, hogyha bárki ilyen kijelentést tesz, ha bárki ilyen jelzővel illeti a magyar szavazókat vagy esetleg olyan kijelentést tesz amibe ez mondjuk bele érthető, az elfogadhatatlan. Számomra tökéletesen elfogadhatatlan függetlenül attól, hogy mely pártnak mely politikusáról van szó." 

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté a közéletből való távozásra szólította fel Bangónét, szerinte ugyanis nem teheti meg a közélet, hogy elfogadottá teszi a szocialista képviselő hangnemét.

"Semmi keresnivalója a közéletben egy olyan képviselőnek, aki közel hárommillió választópolgárt lepatkányoz. Felszólítjuk tehát Bangóné Borbély Ildikót, hogy önként távozzon a magyar közéletből, mondjon le a parlamenti mandátumáról! Vitán felül áll, ami elhangzott! Példátlan, ami elhangzott! Elfogadhatatlan és a jövőben sem szabad megengedetté tenni! A választópolgárok sértegetése, ilyen durva sértegetése mindenképpen minimum ennyi következményekkel kell, hogy járjon." 

A frakcióvezető hozzátette: ha Bangóné nem mond le önként, akkor az MSZP illetékes testületének a kötelessége, hogy visszahívja őt.

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közösségi oldalán reagált. 

"Magyarországon sok a patkány. Ezt a választ adta a szocialista Bangóné arra a kérdésre, hogy vajon miért nő a Fidesz támogatottsága. Tehát gyakorlatilag lepatkányozta a fideszes szavazókat. Lennének erre vérbő válaszaink, nyomdafestéket alig tűrő nyilatkozataink, de inkább megtartjuk magunknak, mert a hasonló sértegetésekre mindig a szavazófülkékben adtuk meg a választ. Szóval ha szeretnénk kemény választ adni Bangónénak, akkor van még egy okunk arra, hogy mindannyian ott legyünk május 26-án."

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Több gyanúsítottja is van Trippon Norbert házfelújítási botrányának

Több gyanúsítottja is van Trippon Norbert házfelújítási botrányának

Három gyanúsítottja van annak a költségvetési csalás gyanújával zajló nyomozásnak, amelynek keretében kedden házkutatást tartott az adóhatóság Trippon Norbert újpesti DK-s alpolgármesternél – derült ki az eljárást felügyelő Fővárosi Főügyészség Magyar Nemzetnek adott válaszából.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!