2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - Moziklip 19:15

Belföld

Roadpol: Átfogó ellenőrzést tart a rendőrség az utakon + videó

Egyhetes országos akciót tart a rendőrség a közutakon. Ebben a razziában a kamionok és buszok lesznek a rendőrség célpontjai, a hivatásos sofőröket kötő szabályok betartását fogják ellenőrizni a hatóságok. Az akció során kiemelt figyelmet fordítanak a vezetési és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására, továbbá a beutazás, illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségét is vizsgálják

  • Roadpol: Átfogó ellenőrzést tart a rendőrség az utakon + videó

Európa szerte, így Magyarországon is rendszeresek a Roadpol razziák. A rendőrség korábban a gyorshajtást célozta meg, egy másik a telefonhasználatot, de olyan is volt, hogy az ittas vezetőket vették célkeresztbe. Az idei első razzia a teherautókról és az autóbuszokról szól.

Az ORFK közlekedésrendészeti főosztály osztályvezető-helyettese elmondta, hogy már az első órában találkoztak jogsértéssel.

A HírTv által megkérdezett sofőr így vélekedett az ellenőrzéssel kapcsolatban: "Normálisan ellenőriztek, semmi gondom nem volt vele." Egy másik vezető ekként reagált: "Fontos, hogy legyenek ilyen és ehhez hasonló intézkedések. Miért? Hát ha valakinek nincs rendben valamije akkor tegye rendbe. Nekem is kell, tegye más is rendbe. A közbiztonság miatt is meg hát sokan vannak szerintem jogosítvány nélkül is meg hát sokan vannak szerintem jogosítvány nélkül is, ittas vezetés, stb."

A riportban Vojtosovits János, osztályvezető-helyettes, közlekedésrendészeti főosztály, ORFK kifejtette: "Az eddigi tapasztalatunk jellemzően a kártyaletöltések elmaradása illetve kártya nélküli járművezetés jogsértése. Ezen kívül megállítottunk 12 járművet egyéb jogsértést nem tapasztaltunk. Nem ez az első ilyen ellenőrzés Magyarországon és a számok azt mutatják, hogy van létjogosultságuk a razziáknak."

Zsinkai Elvira, munkatárs, közlekedésrendészeti főosztály, ORFK pedig rámutatott: "

Több ilyen ellenőrzésre kerül sor, pontos helyszíneket nem tudok mondani, de mivel minden vármegyében ki van adva a feladat ezért minden vármegye közlekedésrendészeti rendőrei részt vesznek ebben az ellenőrzésben. Azt tudom mondani, hogy a tavaly novemberi ellenőrzés során kb. 7000 járművet ellenőriztünk, 2000 nehéz tehergépkocsit és kb. 700-800 busz került ellenőrzés alá. Teherautóknak kb. 25 százaléka, buszoknak pedig kb. 12 százaléka volt jogsértő az ellenőrzésekkor. Érdemes tehát odafigyelni arra, hogy a sofőr és az utasok is legyenek becsatolva. Az öv használatának elmulasztása, amellett, hogy veszélyes, személyenként akár több tízezer forintos bírságot is maga után vonhat."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!