2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Európa a háború árnyékában - A Századvég Alapítvány konferen 09:25

Belföld

Rheinmetall Gyárátadó Ünnepség - Orbán Viktor beszéde

Orbán Viktor beszédet mondott a Rheinmetall hadiipari cég üzemének avatóján Zalaegerszegen. Az ünnepségen a miniszterelnök úgy fogalmazott, a háború megerősítette, hogy a magyar haderőt meg kell újítani, valamint jelezte, hogy NATO-kötelezettségünk, hogy a nemzeti össztermék legalább 2%-át a hadseregre kell fordítani.

  • Rheinmetall Gyárátadó Ünnepség - Orbán Viktor beszéde

A német ipar ma már a járműgyártástól a hadiiparig pontosan tudja, mekkora szerepet játszanak a magyarországi gyárak, a magyar szakmunkások és mérnökök, a magyar hozzáadott érték a német világmárkák globális sikerében - jelentette ki a miniszterelnök. 

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország, Közép-Európa és Németország "szétválaszthatatlanul össze van tapasztva", és "a versenyképesség megőrzésében a legtermészetesebb szövetségesek vagyunk és leszünk a jövőben is".

Elmondta: a harci járműveket gyártó üzem mellett tesztpálya és kísérleti csarnok is van, vagyis a gyártás és a kutatás-fejlesztés egy helyen valósul meg.

"Ahogy a nagykönyvben meg van írva: made in Hungary a szó minden értelmében" - fogalmazott a kormányfő, aki ugyanakkor jelezte azt is, német technológia nélkül ez a "made in Hungary sem lenne olyan, amilyen".

A helyszínről kapcsoltuk Gyuk Alexandrát, zalaegerszegi tudósítónkat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Humanitárius segélyre, vagy újabb fegyverekre költené az Európában befagyasztott orosz vagyont?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!