2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Szomszédaink a magyarok - Auzstria, Horvátország, Szlovénia 23:10

Belföld

Rétvári: Megbecsülést kell, hogy érezzenek az idősek Magyarországon

Megbecsülést kell, hogy érezzenek az idősek Magyarországon - ezt mondta az Emmi parlamenti államtitkára.

  • Rétvári: Megbecsülést kell, hogy érezzenek az idősek Magyarországon

Rétvári Bence az Idősek Tanácsának egyik tagjával tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, a kormány minden fontos, a nyugdíjasokra vonatkozó döntése előtt konzultál a testülettel. A politikus emlékeztetett, 2010-ben nem volt biztató a helyzet a nyugdíjasok számára, ekkor a nyugdíjkasszában, mintegy 400 milliárdos lyuk volt, a szocialista kormányok pedig kísérletet tettek a nyugdíjak megadóztatására.

Az időseknek jár a jólét, hiszen évtizedeket dolgoztak Magyarországért – fogalmazott Dunai Mónika. A Fidesz országgyűlési képviselője azt is mondta: az elmúlt két évben a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően prémiumot kaptak a nyugdíjasok.

"A kormánytól és a kormánypártoktól megbecsülésre és tiszteletre számíthatnak a nyugdíjasok. Azt szeretnénk, hogy az idősek is részesüljenek az ország gazdasági eredményeiből, hiszen évtizedeket dolgoztak ezért az országért" – nyilatkozta Dunai Mónika.

Az EMMI parlamenti államtitkára a nyugdíjak értékállóságáról beszélt.

 

Mint az önök előtt is ismert, az idei évben 2,7 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, ez egy átlag nyugdíj esetében átlagosan havi 3500, éves szinten pedig mintegy 42 ezer forintot jelent, ha összeadom 2010-11 óta a nyugdíj emeléseket, mióta polgári kormány tud erről dönteni, azt láthatjuk, hogy 33 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak és hogyha ebből levesszük az inflációt, akkor azt látjuk, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke pedig 10 százalékkal emelkedett– mondta Rétvári Bence.

Az EMMI parlamenti államtitkára emlékeztetett arra, hogy a Gyurcsány-kormány csökkentette a nyugdíjakat. 

"A nyugdíjasoknak azt kellett megélni, hogy a korábbi időszakban elvettek tőlük egy havi nyugdíjat. Ha megnézzük, hogy a Gyurcsány-kormány 2008-ban mennyivel csökkentette a nyugdíjaknak az értékét, akkor azt látjuk, hogy 8%-kal csökkennek a nyugdíjak, ha pedig azt nézzük, hogy a Bajnai-kormánynak mit köszönhetnek a nyugdíjasok, akkor egy 6,4%-os nyugdíj csökkentést tudhattak be ebben az időszakban. Nem beszélve arról, hogy amikor Magyarországon balliberális kormányzás volt, akkor mind a Horn-kabinet, mind a Gyurcsány-kabinet kísérletet tett a nyugdíjak megadóztatására."

A kormány a fontos, nyugdíjasokat érintő döntések előtt az Idősek Tanácsával egyeztet. A szakértői testület 12 tagból áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Bayer show - A NATO ma már nem védelmi, hanem támadó erő + videó

Kell-e NATO és ha igen, akkor minek? - tette fel a kérdést Földi László titkosszolgálati szakértő a Bayer show-ban. Az egykori hírszerző emlékeztetett, évekkel ezelőtt a magyar kormány is felvetette az európai fegyveres erők felállítását az Észak-atlanti Szerződés Szervezete helyett. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Megműtötték Gulyás Gergelyt

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert megműtötték. A beavatkozás sikeres volt. A műtétet követő rehabilitáció időszakában Gulyás Gergely helyettesítését a parlamentben és a kormányülésen Panyi Miklós államtitkár, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese látja el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!