2020. augusztus 7.,
péntek, Ibolya napja

Rétvári Bence: Van még hely a hajléktalanszállókon

Hír TV

2018. december 13., csütörtök 13:50, frissítve: csütörtök 17:41

A férőhelyek több mint 20%-a rendelkezésre áll a hajléktalanszállókon – jelentette be az EMMI miniszterhelyettese. Rétvári Bence hangsúlyozta: országosan is még csak 83%-os a kihasználtság. A politikus azt is hozzátette, hogy a hajléktalanságból való kitörés első lépcsőfoka, a befogadó intézményekbe való jelentkezés.

Decemberre már 1300-zal többen vették igénybe a szállásokat, mint a krízisidőszak elején. Októbertől a legtöbb rendőrjárőr mellett szociális munkás is szolgálatot teljesít, hiszen ők vannak tisztában azzal, hogy hol van a legközelebbi átmeneti szállás.

„Október 15-e óta ez a több, mint 1300 ember, akik többen eljöttek a hajléktalan szállókra – nyilatkozta Rétvári. – Ennyi embert jobban meg tudunk óvni attól, hogy most már éjszaka mínusz fokok vannak, sőt már lesz olyan a hétvégén, amikor nap közben is mínusz fokok lesznek.”

A miniszterhelyettes hozzátette: 1300-zal kevesebb ember van kitéve éjszakánként a fagy veszélyének és annak, hogy bármilyen egészségkárósodást szenvedjen el. „Még így is jóval több, mint 20%-a a kapacitásoknak rendelkezésre áll” – mondta Rétvári.