2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Rétvári Bence: Már hamarabb fizetésemelést kaphattak volna a tanárok, ha a baloldal nem tesz folyton keresztbe + videó

Januártól minden tanárnak legalább bruttó 528 ezret kell keresnie. Kijött az új pedagógusi bértábla, jelentősen emelkednek a tanári fizetések. A Belügyminisztérium államtitkára a Hír TV-nek elmondta: ha a baloldal nem akadályozta volna meg eddig, hogy Brüsszelből megérkezzenek az uniós támogatások, akkor a béremelés már korábban megvalósulhatott volna.

  • Rétvári Bence: Már hamarabb fizetésemelést kaphattak volna a tanárok, ha a baloldal nem tesz folyton keresztbe + videó

„Örömteli a hír. Nagyon vártuk, hogy pedagógus béremelés legyen, minden kis emelésnek örülünk úgyhogy nagyon várjuk az első februári fizetési jegyzéket" - így örült korábban egy budapesti gimnázium igazgatója annak, hogy jövőre megkezdődik a pedagógusok jövedelmének növelése.

„Nem lehet senki aki 528 ezer forintnál alacsonyabban keres, ez ugye a gyakornokok fizetése. Tehát akik először lépnek be egy iskola kapuján azért, hogy ott tanítsanak, azok 528 ezer forintnál kevesebbet nem kereshetnek" - erről már a Belügyminisztérium államtitkára számolt be a Hír TV-nek.

Rétvári Bence kiemelte, hogy ha a baloldal nem akadályozta volna meg eddig azt, hogy Brüsszelből megérkezzenek az uniós támogatások, akkor ez már korábban is megvalósulhatott volna.

„A pedagógus egynek a minimum 538 ezer, a pedagógus kettőnek minimum az 555 ezer, a mesterpedagógusoknál 630 ezer forint, a kutató tanároknál 730 ezere forint minimum amit kaphatnak. Folyamatosan állunk át egy teljesítmény alapú rendszerre, ebben az új pedagógus életpálya törvénynek kitűzése az volt, hogy megteremtse az alapját az új nagyarányú béremelésnek" - tette hozzá Rétvári Bence.

Mivel az Uniós források egy része megérkezett hazánkba, így az első ütemben egy 32.2 százalékos emelés valósulhatott meg - tette hozzá Rétvári Bence.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!