2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Rétvári Bence: Magyarország számára mindenfajta kvótajavaslat elfogadhatatlan

Az államtitkár szerint Brüsszel teljhatalmat akar magának, hogy mikor, hová, mennyi migránst telepít be.

  • Rétvári Bence: Magyarország számára mindenfajta kvótajavaslat elfogadhatatlan

Magyarország számára mindenfajta kvótajavaslat elfogadhatatlan - jelentette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a HírTv-nek.

Rétvári Bence beszélt arról is, hogy a migránsok kötelező szétosztását tartalmazó vita mindössze 13 percig tartott, egy olyan kérdésről, amely Európa sorsát döntheti el és végképp bevándorlóországgá változtathatja a tagállamokat. Az államtitkár szerint Brüsszel teljhatalmat akar magának, hogy mikor, hová, mennyi migránst telepít be.

"Magyarország számára ez elfogadhatatlan. Éppen ezért Magyarország is és Lengyelország is ellene szavazott a javaslatnak. Szlovákia, Csehország és Ausztria pedig tartózkodott"

- hangsúlyozta televíziónknak Rétvári Bence.

"Az Európai Tanács döntése szerint ilyen kérdésekben konszenzusra van szükség, az összes országnak egyet kell érteni, de most mégsem vették figyelembe a saját eljárási szabályaikat, hanem egy olyan döntést hoztak, hogy itt mégsem kell egyhangúság. Minősített többségű döntéshozatallal elfogadottnak nyilvánították ezt a javaslatot" - tette hozzá az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!