2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Rétvári Bence: Magyarország az élmezőnyben jár

  • Rétvári Bence: Magyarország az élmezőnyben jár

Tóth Bertalan, MSZP frakcióvezetője szerint lennie miért bocsánatot kérnie a kormánynak. Deutsch Tamás, Demeter Szilárd kijelentéseit emlegette, mert szerinte ezekben egyértelműen látszik, hogy a kormány nem tiszteli a demokráciát, az európai értékeket és a jogállamiságot sem. De az EU-s vétót is felemlegette az MSZP-s politikus, mellyel a miniszterelnök szerinte a magyar emberek érdekei ellen dolgozik, valamint Szájer József ügyét is érintette.

„A Fidesz rezsim mára teljesen elveszítette realitásérzékét. Szembekerült egész Európával és elfelejtkeztek arról, hogy mi is a dolguk… A felelős kormányzás. Magyarországnak ma nincs felelős kormánya. Nem teszik a dolgukat az egészségügyben, a szociális szférában és gazdaságban sem. Pedig lenne mit, mert egyre mélyebbre sodródunk a válságban” - mondta Tóth Bertalan. AZ MSZP-s politikus szerint a Fidesz mindenben mást csinál, mint amit mond. Tóth Bertalan szerint most nem az EU-s vétó miatt kéne magyarázkodni, hanem a járványhelyzetet kellene megoldani.

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára szerint az ellenzék folyamatosan úgy beszél a brüsszeli pénzekről, mintha az ingyen pénz lenne. Kihangsúlyozta, kommunikációjukkal ugyanazt a látszatot keltik, mint mikor családokat tettek tönkre azzal, hogy devizahitelbe hajszolták őket.

„Brüsszelből nem jön ingyen pénz. Az egyik forrás, ami érkezik, az egy közösen felvett hitel, amit vissza kell fizetnünk és abban az esetben, ha egy másik Európai Uniós tagország nem fizet, akkor a többi országnak kell helyette fizetni. Ez nem ingyen pénz! A többi támogatás, amire önök egy közös baloldali közleményükben úgy beszéltek, hogy nekünk SZÁNT Európai Uniós támogatások, azokat nem nekünk szánják, hanem azok nekünk járnak és azokat kikövetelni igenis nemzeti felelőssége minden országnak” – mondta Rétvári Bence.

Az államtitkár szerint muszáj ragaszkodni ahhoz a szerződéshez, amivel Magyarország az Unióhoz csatlakozott, mert különben újabb és újabb feltételeket szabna az EU.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!