2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

Rétvári Bence: Hét év alatt megfeleződött a nem megfelelő fűtésű lakásokban élők aránya

Hét év alatt a felére csökkent a nem megfelelő fűtéssel rendelkező lakásokban élők aránya - közölte Rétvári Bence, a KDNP alelnöke csütörtökön az MTI-vel.

  • Rétvári Bence: Hét év alatt megfeleződött a nem megfelelő fűtésű lakásokban élők aránya

A közlemény szerint az Eurostat nemrég tette közzé jelentését, amely a nem megfelelő fűtéssel rendelkező lakásokban élőkre vonatkozóan közöl friss adatokat. A kimutatás szerint ez az arány Magyarországon kétszer olyan gyorsan csökkent, mint az EU-átlag: hét év alatt a felére esett vissza, míg az uniós átlag ugyanennyi idő alatt mindössze a negyedével mérséklődött.

Rétvári Bence kifejtette, 2018-ban az Európai Unióban az emberek 7,3 százaléka nem rendelkezett megfelelő fűtéssel. Ehhez képest Magyarországon mindössze az emberek 6,1 százaléka élt olyan lakásban, amelyben nem volt megfelelő a fűtés.

Az Európai Unióban tizenegy országban magasabb az itteninél azoknak az aránya, akik nem megfelelő fűtéssel rendelkező lakásban élnek.

Amellett, hogy a magyar adat jobb az uniós átlagnál, a 2011-es 12,2 százalékhoz képest a hazai csökkenés éppen ötven százalékos.

Az Eurostat adatai alapján egyébként az is látható, hogy a nagymértékű csökkenésnek van régiós dimenziója is, ugyanis Csehországban és Lengyelországban is jelentősen mérséklődött ez az arány - fogalmazott a politikus.

Hozzátette, a megfelelő fűtés hiánya egyike azoknak a jellemzőknek, amelyek alapján a súlyos anyagi nélkülözésben érintetteket meghatározzák a statisztikai hivatalok.

Magyarországon 2010 óta 1 millió 421 ezer fővel csökkent a súlyosan nélkülözők száma, azaz ma már ennyivel többen vannak azok, akik anyagilag biztonságosnak tekintik az életüket. Mindezek az adatok jól mutatják az elmúlt 10 év olyan intézkedéseinek sikerét, mint a rezsicsökkentés, a munkahelyteremtés és a családtámogatási rendszer - írta a KDNP alelnöke.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!