2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Rétvári: A pedagógusokra külön figyelmet kell fordítani

Hohn Krisztina oktatással kapcsolatos felszólalására Rétvári Bence reagált.

  • Rétvári: A pedagógusokra külön figyelmet kell fordítani

Hohn Krisztina arra hívta fel a figyelmet felszólalásában, hogy 2014 óta nem változott a pedagógusbérek vetítési alapja. 2019-ben egy főiskolai végzettséggel rendelkező pedagógus vélhetően a garantált bérminimumot keresi csak meg. Szeretnék, hogyha a kormány belátná, hogy nem elég egy 10 százalékos emelés, valódi bérfejlesztésre van szükség, amely nemcsak az éves inflációt követi – hangsúlyozta. A képviselő véleménye szerint nem arra kell fókuszálni, hogy az EU átlaghoz képest mennyit költünk az oktatásra, hanem arra, hogy mire lenne szükség a fejlődéshez. Hozzáfűzte, hogy fontosnak tartanák a diplomás minimálbér bevezetését.

A kormány oldaláról az elhangzottakra Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára reagált. Az államtitkár elmondta, hogy abban minden jó érzésű állampolgár egyetért, hogy az oktatásra nagy figyelmet kell fordítani. 2010 után, amint lehetőség nyílt arra, hogy egy ágazatban béremelést hajtsanak végre, az első terület, ahol ez megtörtént, az a pedagógus pálya volt. Több év alatt, fokozatosan 50 százalékkal emelték meg a béreket, és bevezették a minősítések rendszerét is. Mindezek mellett keresetkiegészítésre is lehetőségük nyílik a pedagógusoknak. Július elsejétől újabb 10 százalékos béremelést hajtanak végre- emelte ki.

Hozzáfűzte, hogy a pedagógusokra külön figyelmet kell fordítani. Emlékeztetett arra, hogy 2010 előtt 15 ezer pedagógus került az utcára, az ő bérüket kivonták az oktatásügyből, és a fennmaradt forrásból is elvontak egy havi bérnek megfelelő összeget.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!