2023. 02. 07. Kedd Tódor, Rómeó napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:20

Belföld

Rétvári: A pedagógusokra külön figyelmet kell fordítani

Hohn Krisztina oktatással kapcsolatos felszólalására Rétvári Bence reagált.

  • Rétvári: A pedagógusokra külön figyelmet kell fordítani

Hohn Krisztina arra hívta fel a figyelmet felszólalásában, hogy 2014 óta nem változott a pedagógusbérek vetítési alapja. 2019-ben egy főiskolai végzettséggel rendelkező pedagógus vélhetően a garantált bérminimumot keresi csak meg. Szeretnék, hogyha a kormány belátná, hogy nem elég egy 10 százalékos emelés, valódi bérfejlesztésre van szükség, amely nemcsak az éves inflációt követi – hangsúlyozta. A képviselő véleménye szerint nem arra kell fókuszálni, hogy az EU átlaghoz képest mennyit költünk az oktatásra, hanem arra, hogy mire lenne szükség a fejlődéshez. Hozzáfűzte, hogy fontosnak tartanák a diplomás minimálbér bevezetését.

A kormány oldaláról az elhangzottakra Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára reagált. Az államtitkár elmondta, hogy abban minden jó érzésű állampolgár egyetért, hogy az oktatásra nagy figyelmet kell fordítani. 2010 után, amint lehetőség nyílt arra, hogy egy ágazatban béremelést hajtsanak végre, az első terület, ahol ez megtörtént, az a pedagógus pálya volt. Több év alatt, fokozatosan 50 százalékkal emelték meg a béreket, és bevezették a minősítések rendszerét is. Mindezek mellett keresetkiegészítésre is lehetőségük nyílik a pedagógusoknak. Július elsejétől újabb 10 százalékos béremelést hajtanak végre- emelte ki.

Hozzáfűzte, hogy a pedagógusokra külön figyelmet kell fordítani. Emlékeztetett arra, hogy 2010 előtt 15 ezer pedagógus került az utcára, az ő bérüket kivonták az oktatásügyből, és a fennmaradt forrásból is elvontak egy havi bérnek megfelelő összeget.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – Szenvedélyesen gyűjti a régiségeket

Radar – Szenvedélyesen gyűjti a régiségeket

A legtöbb ember különös vonzódást érez a régi tárgyak iránt. Galyó Béla 44 éve gyűjt régiségeket, mára több ezer különleges tárgy van a birtokában. Ezeket egy Látványtárban tekinthetik meg az érdeklődők.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A baloldali pártok szabadulnának a DK-tól és vezetőjétől

A baloldali pártok szabadulnának a DK-tól és vezetőjétől

Gyurcsány Ferenccel nem lehet összefogni - már ezt állítja a DK korábbi szövetségese, a Jobbik. Az MSZP antidemokratikusnak, a Momentum pedig hazugnak nevezte a pártot. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint azonban a korábbi összefogás többi pártja a Momentumon kívül nem tud alternatívát kínálni a választóknak, Gyurcsány Ferenc egyedül fogja leuralni a baloldalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!