2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 07:30

Belföld

Rétvári: A Jobbik rasszizmusban fogant

  • Rétvári: A Jobbik rasszizmusban fogant

A Jobbik rasszizmusban fogant és azért ül a parlamentben, mert 2010 előtt cigányellenes retorikát vitt – ezt mondta az EMMI államtitkára a jobbikos Ander Balázs napirend előtti felszólalására reagálva. A jobbikos képviselő kutatást szeretne a magyarországi cigányságról. Rétvári Bence úgy reagált: a Jobbik nehezen mossa le magáról, hogy a liberális elvárásoknak megfelelően viselkednek.

„Hiteltelenné teszi Önöket is az, hogy ebből akarnak politikai hasznot húzni, úgy, ahogy az SZDSZ-t is hiteltelenítette. Ők abból akartak politikai hasznot húzni, hogy mindenhol rasszizmust láttak, mindent alapjogi kérdéssé akarták emelni az alapvetően szociális kérdéseket. Önök pedig pont fordítva, a többség előítéletére, a cigányság felé gyűlöletet keltve jutottak be a parlamentbe, és próbálják fenntartani a szavazóbázisukat, csak nagyon nehéz ezt a mostanában átvett liberális retorikával együtt megtenni” – mondta az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

A Petőfi Irodalmi Múzeum a költő születésének 200. évfordulója alkalmából egy buszon rendezte be utazó tárlatát, amely több mint egy éven keresztül látogatja a kárpát-medencei magyarok lakta településeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Adósai vagyunk hőseinknek, minden hazánkfiának, aki valaha életét áldozta a hazáért - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten a magyar hősök emlékünnepe alkalmából tartott megemlékezésen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!