2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Rendőrökre támadtak a baloldali aktivisták

Több gyanúsítottja is van annak a nyomozásnak, ami azután indult, hogy néhány hónapja rendőrökre támadtak az erőszakos tüntetők a Karmelita kolostornál. Az engedély nélküli demonstráción több ellenzéki képviselő is részt vett, köztük a momentumos Tompos Márton, akit aznap este el is vittek a rendőrök.

  • Rendőrökre támadtak a baloldali aktivisták

Eddig hat személyt hallgatott ki gyanúsítottként a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügyben a Fővárosi Nyomozó Ügyészség – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az ügyészség.

Emlékezetes, május 3-án az Egységes Diákfront vezetésével engedély nélküli tüntetés zajlott Budapesten, a Karmelita kolostornál. Ez a demonstráció tulajdonképpen része volt annak a tüntetés-sorozatnak, amit a Momentum politikusai, illetve Hadházy Ákos indított el március 14-én.

Egyik megmozdulás sem volt erőszakmentes, de a május eleji összetűzésnél szabadultak el leginkább az indulatok: az arcukat maszkkal takaró baloldali aktivisták  dulakodtak a rendőrökkel, rugdosták és dobálták az egyenruhásokat.

Sőt, többen betörtek a volt Honvédelmi Minisztérium építési területére és csak könnygázzal tudták őket visszaszorítani. Ezt követően kiszorították a demonstrálókat a várból, aki rendőrre támadt, azt pedig kiemelték. A tüntetés után a rendőrök, illetve Tényi István is feljelentést tett az ügyészségen.

Tompost is elvitték a rendőrök

A budai Várba feljutott néhány száz főt számláló demonstráción ellenzéki parlamenti képviselők is jelen voltak. Közülük Tompos Mártont a rendőrök előállították, de saját elmondása szerint éjjel egy óra után kiengedték a Gyorskocsi utcai fogdából. Ellene végül hivatalos személy elleni erőszak miatt nem indult eljárás.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: Teknős Miklós )

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!