2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Rendőri korrupció: debreceni osztályvezetőt vettek őrizetbe

A Hír TV információi szerint debreceni rendőrt vettek őrizetbe a V. Lászlóhoz köthető korrupciós ügyben. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a múlt héten hosszabbította meg két hónappal a vállalkozó és társainak előzetes letartóztatását.

A debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi állományába tartozik a V. László-ügy újabb gyanúsítottja - tudta meg a Hír TV. A rendőrtiszten kívül két civil ellen is büntetőeljárás indult. A televízió úgy tudja: ők voltak a diszkókirályként emlegetett vállalkozó helytartói a hajdúsági megyeszékhelyen.

Fazekas Géza a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint a három újonnan őrizetbe vett ember közül kettő – a volt rendőr I. András, valamint H. Imre, a V. László érdekeltségébe tartozó debreceni szórakozóhelyek képviselője – a V. László által irányított bűnszervezet tagja volt az eljárás eddigi adatai alapján. A harmadik, K. Gyula a debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának vezetője. A megalapozott gyanú szerint I. András és H. Imre évek óta a bűnszervezet tagjaként működött közre a debreceni szórakozóhelyek védelmének érdekében, felhasználva I. András korábbi rendőri kapcsolatait is.

Céljuk – akárcsak a V. László érdekeltségébe tartozó budapesti szórakozóhelyek esetében – kettős volt: egyrészt védeni ezeket a szórakozóhelyeket általában és attól is, hogy ne legyenek kitéve rendőrségi ellenőrzésnek, másrészt a V. Lászlóéval konkurens szórakozóhelyek zaklatása, ellehetetlenítése. Ennek érdekében az eljárás eddigi adatai szerint 2010 elejétől anyagi előnyöket juttattak K. Gyulának: eleinte - 2010-ben - heti rendszerességgel nagy értékű italokat kapott, majd 2011 májusától havi 100 ezer forintot. 2012 áprilisában kétmillió forintot kínáltak K. Gyulának különböző feladatok végrehajtásáért a szórakozóhelyekkel összefüggésben.

Ezen cselekményekhez kapcsolódóan a főügyészség H. Imrét és I. Andrást bűnszervezet tagjaként, bűnsegédként, folytatólagosan elkövetett kötelességszegésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével, valamint felbujtóként elkövetett, személyes adattal való visszaélés bűntettével gyanúsítja, K. Gyulát pedig vezető beosztású hivatalos személy által, kötelezettségszegéssel, folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntettével. K. Gyula az eljárás jelenlegi adatai szerint nem volt a bűnszervezet tagja. A kihallgatott gyanúsítottak tagadták a terhükre felrótt bűncselekmények elkövetését. Velük együtt kilencre nőtt a gyanúsítottak száma az ügyben.

A főügyészség szóvivője azt mondta, hogy az ügyhöz kapcsolódó további információkkal szerdán tud szolgálni. A gyanú szerint V. László több fővárosi szórakozóhely tulajdonosaként közvetítőn keresztül rendőri vezetőket fizetett le annak érdekében, hogy ne avatkozzanak be a szórakozóhelyek működésébe. A főrendőröket június elején fogták el. Az ügyre június elején derült fény, hat embert gyanúsítottak meg, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt. A Fővárosi Törvényszék honlapjára felkerült közlemény szerint a bíróság a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolta V. László, dr. K. Tamás, H. Lajos, dr. G. Imre és K. Attila előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta.

V. Lászlóval kapcsolatban megszólalt Magyar Róbert is. A fekete sereg vezére a Hír TV-nek adott exkluzív interjúban azt mondta: további egyenruhásoknak kellene börtönben lenniük.

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott vállalkozó – akinek többek között a Hajógyári-szigeten vannak szórakozóhelyei – külföldre menekített.

A Hír TV Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire drogfutárok a holland drogkartelltől.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!