2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Napi aktuális 10:30

Belföld

Rendőri korrupció: L. Róbert már két éve kitálalt?

A hatóságok már két évvel ezelőtt tudhattak a rendőri korrupciókról – közölte L. Róbert elítélt a Riasztás műsorában. Az alvilági végrehajtó – állítása szerint – 2010-es vallomásában beszélt azokról a vezetőkről, akik védelmet biztosítottak a drogtanyaként működő éjszakai szórakozóhelyeknek.

A hatóságok már két évvel ezelőtt tudhattak a rendőri visszaélésekről – ezt egy elítélt bűnöző mondta a Hír Televízió Riasztás című műsorában. L. Róbert állítása szerint, 2010-es tényfeltáró vallomásában részletesen beszélt azokról a magas rangú rendőri vezetőkről, akik illegális védelmet biztosítottak a drogtanyaként működő éjszakai szórakozóhelyeknek. A Központi Nyomozó Ügyészség nem tud ilyen vallomásról.

Sok piszkos munkát végzett el, emberek lábát kellett eltörnie, de emberéletet soha nem vett el – állította a Riasztásnak L. Róbert, aki a magyar alvilág egyik végrehajtója volt. Első fokon 11 évet kapott csoportos rablásért, a börtönben előzetes letartóztatását tölti. A Hír TV bűnügyi műsorában azt mondta, hogy 2010-ben feltáró vallomást tett a rendőröknek a magyarországi kábítószer-bűnözésről.

Júniusban indult a botrány

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre 2012. június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg bűnszervezet tagjaként, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt, valamennyien előzetes letartóztatásban vannak. Ezzel kapcsolatban kezdték el újravizsgálni a Hajógyári-szigeten történt több eltűnés, illetve haláleset ügyét.

V. Lászlóval kapcsolatban megszólalt Magyar Róbert is. A fekete sereg vezére a Hír TV-nek adott exkluzív interjúban azt mondta: további egyenruhásoknak kellene börtönben lenniük.

Ötmilliárd forint

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott vállalkozó – akinek többek között a Hajógyári-szigeten vannak szórakozóhelyei – külföldre menekített.

A Hír TV Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire drogfutárok a holland drogkartelltől.

Elképzelhetőnek tartja a rendőrség, hogy valóban voltak olyan emberek, akiket bántalmaztak, esetleg a Dunába is dobhattak a hajógyári-szigeti szórakozóhelyek biztonsági őrei, ezért sértettek és tanúk jelentkezését várják.

– Már akkor elmondtam, hogy tudomásom van a droglaboroknak a létezésről, hogyan működik a droghálózat, hogyan jön be a drog, hol tárolják, hol terítik, kik a terítők, kik a fő emberek, kik az alvezérek, mindent – fogalmazott a műsornak. L. Róbert hozzátette: név szerint megemlítette azokat a rendőri vezetőket, akiket V. Lászlóval együtt tartóztattak le. A letartóztatások hallatán – mint közölte–, azt gondolta, hogy végre elnyerik méltó büntetésüket, mert szerinte azért már túlzás volt, hogy a rendőrök adják a védelmet a dogdílereknek. L. Róbert szerint azonban „még elég szemét van az utcán, amit össze kellene takarítani, de sajnos kevés a takarítógép”.

Az ügyészség nem tud L. Róbert vallomásáról

L. Róbert azt állította: a 2010-es vallomását a saját védelmében több helyre is elküldte. A V. László ügyében eljáró Központi Nyomozó Főügyészség mégsem tud róla. Fazekas Géza szóvivője a Hír TV-nek úgy fogalmazott, hogy az említett személy nem tett vallomást,vagy nem nyilatkozott, az üggyel kapcsolatban semmilyen beadvány nem érkezett a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Fazekas nem árulta el, hogy kihallgatják-e L. Róbertet, de annyit megjegyzett, hogy a rendőrségi korrupciós ügyben több elítélttől is kaptak bejelentéseket, amelyek valóságtartalmát ellenőrzik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!