2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Rendőr felügyeli az elkülönített iráni állampolgárokat

A Hír Televízió élőben közvetítette az operatív törzs sajtótájékoztatóját a Miniszterelnöki Kabinetirodából.

  • Rendőr felügyeli az elkülönített iráni állampolgárokat

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy tovább nőtt a fertőzöttek száma szerte a világban, ugyanakkor Magyarországon továbbra is csak a korábban említett egyedi esetekről van tudomásuk.

A magyar állampolgárok érdekében a kormány lemondta a március 15-ei központi ünnepséget.

Ami a magyarországi fertőzötteket illeti, 4 iráni, 1 brit és 2 magyar fertőzöttről van tudomásuk Magyarországon.

Fontos megjegyezni, hogy világviszonylatban szinte 10 percenként változik a fertőzöttek pontos száma, a túlélési arány ugyanakkor jóval 50% felett van.

Több ország mellett Magyarország is bevezetett egyes repülőtéri ellenőrzéseken felüli repülőtéri korlátozásokat.

A Szent László Kórházat tovább igyekeznek bővíteni, ezen felül az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívást adott ki az egészségügyi dolgozóinak.

A védekezés állami hatáskör, minden esetben, ezt a külföldön tartózkodók vagy külföldre utazók is tartsák szem előtt. A magyar kormány igyekszik minden szükséges lépést megtenni. Az egységes tájékoztatás érdekében több zöldszám is hívható. Fokozottak továbbá a fogyasztóvédelmi rendelkezések is. A kereskedelmi szektorban pedig adottak a folyamatos ellátás feltételei.

Schanda Tamás miniszterhelyettest követően Menczer Tamás államtitkár is mondott néhány fontosabb információt. Elmondta például, hogy a legnagyobb biztonságért hoz intézkedéseket a kormány és az operatív törzs is, ennél fogva kiemelten fontos az együttműködés.

Pánikra továbbra sincs ok, már csak azért sincs, mert a pánik rossz tanácsadó, főleg ilyen helyzetben – hangzott el.

Jó tisztában lenni azzal is, hogy bármely országban karantént rendelhet el az adott ország, amivel a kint élő vagy kiutazó állampolgároknak számolniuk kell. Kiemelt fontosságú a konzuli regisztráció, melyet a konzulszolgalat.kormany.hu oldalon lehet megtenni.

Az olaszországi rendelkezésekről is megtudhattunk néhány információt a vesztegzár alá került közel 16 millió embert illetően.

Ami a magyarokat illeti, 7 magyar van külföldön karanténban, 4 országban és közülük egyiküknek lett pozitív a tesztje. Ő a 3 Japánban karanténba zárt személy egyike.

Müller Cecília országos tiszti főorvos a tegnapi naphoz képesti változásokról adott tájékoztatást.

Országos látogatási tilalom lépett érvénybe

Schanda: Mindeki felelősségtudatára szükség van

Hazánk hétfőn 0 órától nem fogad repülőket Milánó környékéről

A kormány lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget

7 fertőzöttet diagnosztizáltak Magyarországon

Gyengélkedik az ötödik magyarországi fertőzött

16 millió ember kerül vesztegzár alá Olaszországban

Menekülnek az olaszok Milánóból

Újabb országokban jelent meg a koronavírus

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!