2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Belföld

Rendkívüli ülést tart az Ab

Az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn tart rendkívüli ülést az önkormányzati választási törvény miatt.

A testülethez az ellenzéki országgyűlési képviselők fordultak és a törvénymódosítás megsemmisítését kérték annak érdekében, hogy a Fővárosi Közgyűlés tagjai ne a kerületi polgármesterek és a kompenzációs listáról bekerülő politikusok legyenek. Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke szerint az Alkotmánybíróság döntése befolyásolhatja az ellenzéki összefogás stratégiáját. „Meg kell várni az Ab-döntést, hiszen nem korrekt az a törvény, amit a Fidesz hozott. Én a teljes összefogásban hiszek, hiszen a szavazatmaximalizálást ez szolgálja a legjobban” – mondta az MSZP budapesti elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!