2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Csák János: Csok Plusz néven, új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány

Csák János kulturális és innovációs miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartotta a szerda esti Kormányinfót.

  • Csák János: Csok Plusz néven, új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány

 20:13

Véget ért a Kormányinfó

Véget ért a Kormányinfó.

 20:09

Semmiképpen nem lesznek járványügyi intézkedések

Gulyás kérdésre elmondta, semmiképpen nem lesznek járványügyi intézkedések, ha a COVID erősödik, mert ma már nem jár olyan veszélyekkel, mint korábban. Nem kötelezik 18 fokos hőmérsékletre a közigazgatási munkahelyeket és állami intézményekre - mondta egy másik kérdésre a miniszter.

 20:04

Brüsszel érzéketlen az őshonos kisebbségek ügyeire

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, az unió érzéketlen az őshonos kisebbségek ügyeire. Mindaddig, amíg Ukrajna alapvető nemzetiségi jogokat nem ad vissza az ott élő nemzeti kisebbségeknek, addig Magyarország kormánya nem támogatja Kijev felvételét egyetlen nemzetközi szervezetbe - mondta egy másik kérdésre a miniszter.

 19:59

Ez távol van a jószomszédi viszonytól

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva elmondta, az Úz-völgyében történtek távol vannak a jószomszédi viszonytól és a kegyeleti jogoktól is.A schengeni határ az egymillió magyart akadályozza a szabad átjutásban, és ezért támogatja Románia schengeni tagságát a kormány.Persze nem szabad baleknak lenni, de olyan eszköz nem jó, ami ellentétes a Romániában élő magyarok érdekével - tette hozzá.

19:51

Mikor döntenek a kamatstopról?

Gulyás bízik benne, hogy Svédországgal normális viszonyban lennénk. A kormány novemberben tárgyal és dönt majd a kamatstop jövőjéről - mondta egy másik kérdésre a Miniszterelnökség vezetője.

19:46

Gulyás: Ez egy sajátos vezetési gyakorlat

Sajátos vezetési gyakorlat, hogy 300 milliós jutalmakat osztott ki a főváros vezetése a cégvezetőknek - mondta egy másik kérdésre Gulyás.

 19:44

Az EU-ban vannak szabályok

Az Európai Unióban a látszat ellenére vannak szabályok, így az uniós tagságnak világos kritériumai vannak, és mindenkinek meg kell felelnie ennek - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Magyarország a garancia arra, hogy a nem felkészült országokat felvegye az Unió, mivel ezen a területen egyhangú döntés kell - tette hozzá.  

19:37

Mi lesz a Tőzsdepalotával?

Gulyás kérdésre elmondta, hogy a Szabadság téren lévő Tőzsdepalota nem állami tulajdonban, hanem egy magánszemély tulajdonában van, így a kormányzat nem tud ebben az ügyben lépni.

19:29

Ez mindenkinek rossz hír

Hosszútávú háborúra rendezkedett be Oroszország, és ez mindenkinek rossz - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

19:24

Miért öntötte le vörös festékkel a Momentum az építési kerítést?

Ma az Izrael elleni támadást elítélő határozati javaslatról való távolmaradás és a Karmelita építési kerítésének vörös festékkel való leöntése között akár összefüggés is lehet a Momentumnál – mondta Gulyás annak kapcsán, hogy október 23-án a Momentum a Hamász terroristák melletti tüntetéseken többször használt vörös festékkel öntötte le a Karmelitánál lévő építési kerítést.

 19:21

Gulyás: Nem jó gazda a főváros vezetése

Kényszer szülte lépés, nem helyes, nem jó gazda a főváros vezetése, mivel Tarlós István 200 milliárdos tartalékkal adta át a vezetést, míg most ilyen lépésekre kényszerülnek - mondta az Origo kérdésére Gulyás. Reméli, hogy a főváros eleget tesz a törvényi kötelezettségeinek a jövően, és képes lesz ellátni az alapvető feladatait. Eddig azt gondoltuk, hogy a választás a szolgáltatások minőségéről és nem a létéről szólnak - mondta a miniszter.

19:13

"Uniós külügyi főképviselőnek sem muszáj lenni"

Gulyás egy másik kérdésre azt mondta, uniós külügyi főképviselőnek sem muszáj lenni. Nem volt napirendi pont a kormányülésen a kormányfő pekingi útja - mondta a miniszter.

 19:10

Teljesen elfogadhatatlan, amit Bulgária tett

Teljesen elfogadhatatlan, amit Bulgária tett a gáztranzitdíj-emelés kapcsán, ellentétes az uniós joggal is - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Ez egy büntetőadó, ami az Oroszországból érkező nyersanyagokat sújtja, keresik a jogi lehetőségeket a döntés ellen - tette hozzá.

 19:08

Gulyás: Gyurcsány Ferencékkel soha nem volt közös ünnep

Gulyás kérdésre elmondta, üzenetértéke van annak, hogy a Momentum képviselői nem szavaztak a terrorellenes határozati javaslatra. Gyurcsány Ferencékkel soha nem volt közös ünnep - mondta egy másik kérdésre a miniszter.

19:04

Folyamatosan figyelik a piaci változásokat

Ha szükséges lesz, akkor a mostani szabályokon is módosítanak majd, de egyelőre látni kell, hogyan reagálnak majd erre a családok és a piac - mondta egy másik kérdésre Csák János.

19:03

Ne számítanak árfelhajtó hatásra

Csák János kérdésre elmondta, nem számít árfelhajtó hatásra. Vannak az ingyen elérhető típustervek a házakra, a Lechner-központ készítette el ezeket - fejtette ki a miniszter.  

18:59

Csak házastársak vehetik fel a CSOK+-ot

Csák János kérdésre elmondta, elsősorban édesanyák vehetik fel és házasnak kell lenni.

18:55

Nincs felső határa a CSOK+-nak

November közepére a részletszabályok is kész lesznek a CSOK+ esetében - mondta kérdésre Csák János. A kormányzat legfontosabb célja, hogy a demográfiai hanyatlást el tudjuk kerülni, nincsen felső határa a költségvetésben a CSOK+ programban - mondta az Origo kérdésére Csák János.

 18:52

Újabb 75 milliárddal segíti Krausz Ferenc kutatását a kormány

Csák János beszámolt arról is, hogy a kormány jóváhagyta Krausz Ferenc, Nobel-díjas magyar tudós újabb kutatásának a finanszírozását. 2023-2030 között további 75 milliárd forintot kap az az orvostechnikai megoldás, ami segít megelőzni és korán felismerni a betegségeket - ismertette a miniszter. A Neumann János program vezetését elvállalta Krausz Ferenc - tette hozzá.

18:50

Ezt képviseli a magyar kormány Brüsszelben

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a holnap kezdődő uniós csúcson nem támogatja Magyarország az uniós költségvetés módosítását. Több pénzt kérnek a migránspaktum végrehajtására, míg a másik a brüsszeli bürokraták fizetésemelése. Ezeket nem támogatja Magyarország - mondta Gulyás. A másik ok, hogy Ukrajna támogatását sem tartja a kormány ebben a formában indokoltnak - mondta a miniszter. Tűzszünet helyett a háború elősegítését jelentené a költségvetési támogatás négy évig - tette hozzá.

18:47

15 magyar van Gázában

Magyarország 445 állampolgárt hozott haza, Gázában továbbra is 15 magyar állampolgár van - ismertette Gulyás. Négy családról van szó, és 10-en kiskorúak Gázában, akik magyarok - tette hozzá.

 18:45

A kormány elismeri Izrael védelemhez való jogát

A kormány egyetért az Országgyűlés terrorellenes határozatával, a kormány elismeri Izrael védelemhez való jogát - mondta Gulyás Gergely. A kormányfő beszélt Benjamin Netanjahuval. A nemzetközi közösségnek mindent meg kell tenni a közel-keleti helyzet eszkalációja ellen - mondta a miniszter.Európának kiemelt érdeke, hogy a térségbeli országok megőrizzék a stabilitásukat.  

A jelenlegi helyzetben mindenki legyen tekintettel az áldozatokra - mondta. Terroristák melletti szimpátiatüntetések be vannak tiltva Magyarországon.

 18:43

Minden gyermek után 10 millióval csökken a hitel összege

80 és 150 millió forintos értékhatárig lehet majd felvenni a CSOK+-t az első otthon esetében. Nem első otthon esetében nincs értékhatár. Minden születendő gyermek után a tőkéből 10-10 millió forintot engednek majd el - ismertette Csák János. Bízik benne, hogy minél többen veszik igénybe az új konstrukciót. Tervezési konstrukciókat is nyilvánossá tett a kormány. 

 18:41

Itt van a CSOK+!

Csák János kulturális és innovációs miniszter arról beszélt, hogy 2015 óta 233 ezer család vette igénybe a családtámogatásokat, és közel 500 milliárd forint jutott erre a területre. A városi CSOK-ra irányuló kereslet megcsappant a gazdasági változások miatt. A falusi CSOK marad. Az 5000 fő feletti településeken CSOK+ néven kamattámogatott hitlekonstrukció létesül. 15-30-50 millió forintos hitelek lesznek - jelentette be a miniszter. Az első közös otthon megvételekor elég 10 százalékos önrész. A hitel futamideje 10-25 év lesz - tette hozzá.Az édesanyák 41 éves korig vehetik fel. A hitelt telekvásárlásra nem lehet felvenni.

 18:37

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó!

Origo/HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!