2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett szállítják ki a szavazólapokat

Szerdáig szállítja ki a június 9-ei választás szavazólapjait, jegyzőkönyveit és szavazási kellékeit az ANY Biztonsági Nyomda - közölte a Nemzeti Választási Iroda az MTI-vel.

  • Rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett szállítják ki a szavazólapokat

A szavazólapokat és a szavazási kellékeket előbb a vármegyeszékhelyekre és az országgyűlési egyéni választókerületi központokba szállítják, onnan viszik tovább a 10 119 szavazókörbe. A szavazólapokat zárt tehergépkocsikban, fegyveres őrök kíséretében szállítják ki, hasonló biztonsági intézkedések mellett, mint ahogyan a pénzszállításokat végzik.

Június 9-én a helyi önkormányzati képviselők, nemzetiségi képviselők, valamint az Európai Parlament magyar tagjainak választásán több mint 7,8 millió választópolgár szavazhat majd, a nyomda a választásokhoz 33,6 millió szavazólapot gyártott le.

A szavazólapok mellett a nyomda készítette a voksolás jegyzőkönyveit, és a szavazatok elhelyezésére szolgáló borítékokat is összecsomagolták a szavazóköri dobozokba. A 10 119 szavazatszámláló bizottság a nyomdától kapja a hivatalos golyóstollakat, a bizottsági tagok ugyanis csak ezt használhatják munkájuk során. A fülkékben is elhelyeznek egyet-egyet a voksoláshoz, de a választók a sajátjukat is használhatják.

A szavazókörökbe nemzeti színű szalagot is küldenek, ezeket az urnák lezárásához használják majd. A mintegy 216 ezer első választó bevásárlókocsinál használható zsetont kap ajándékba.

A szavazólapok és egyéb választási kellékek kiszállítása a múlt héten kezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

ORFK: több mint tizenkétezren érkeztek Ukrajnából szerdán

Az ukrán-magyar határszakaszon 6292-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5931-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.
Európa szellemi megszállása zajlik

Európa szellemi megszállása zajlik

Miért kellene elfogadnunk, hogy vallási jelképet és politikai üzenetet nem lehet a focipályákon viselni, ám a „szivárványzászló” ott lehet?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!