2021. február 25.,
csütörtök, Géza napja

Rendhagyó akció a balesetmegelőzés érdekében

2019. november 11., hétfő 17:15

Rendhagyó flashmobot szervezett a rendőrség Budapest egyik forgalmas kereszteződéséhez. A hatóságok célja ezzel az volt, hogy felhívják az autósok figyelmét a gyalogosokra.

Budapesten idén eddig már negyvenketten haltak meg balesetekben. Ezért a rendőrség egy gimnázium diákjaival közösen rendhagyó akciót szervezett. A tanulók egy "Lassíts, a kistesóm idejár!" feliratú táblával vonultak ki a zebrára, így próbálva felhívni a vezetők figyelmét a gyalogosokra.

Országosan megnövekedett a halálos balesetek száma, ez alól sajnos Budapest sem kivétel, így a BRFK Közlekedésrendészeti Osztálya és a Than Károly Gimnázium rendészeti hallgatói egy közös akciót szerveztek, a hallgatók vannak segítségünkre abban, hogy a gyalogátkelőhelyeken, a zebrákon egy figyelemfelkeltő táblát tartanak fel az autósok és a gyalogosok számára is

- mondta a BRFK kommunikációs osztályvezetője, Hegyesi Melinda.

A gyerekek "Tedd zsebre a mobilod!" feliratú táblával is készültek. Egyre gyakoribb probléma ugyanis a mobiltelefon használata a vezetőknél. Az elmúlt hónapokban több olyan baleset történt, amit internetezés vagy élő videó készítése közben okoztak a sofőrök.

Én is autós vagyok, de hát tudom, hogy igazából az autó az erősebb, tehát ennélfogva neki kell a gyengébbre odafigyelni

- mondta egy járókelő.

Magyarország területén ezen a hétvégén négy halálos kimenetelű közlekedési balesetben öt személy vesztette életét, harmincnyolcan súlyosan és nyolcvanöten könnyebben sérültek meg. A rendőrség mostani akcióját éppen ezért országosan tíz helyszínen rendezte meg hogy minél több emberhez el tudja juttatni figyelmeztetését.

HírTV