2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Rendeződni látszik a híres cukrászda sorsa

Hamarosan bérleti pályázatot ír ki a szegedi önkormányzat a híres Virág és Kis Virág Cukrászdára. Az önkormányzat négy év pereskedés után vehette ismét birtokba az üzletet.

A 140 éve nyitott cukrászdát – többszöri tulajdonoscsere után – 2010-ben vásárolta meg a város, hogy megmentse a felszámolástól. „Négy év pereskedés várt ránk, meglehetősen nagy erők mozdultak meg, akik megpróbálták volna megszerezni az ingatlant. Először beperelt minket a bank, aki a korábbi tulajdonost hitelezte, utána a korábbi tulajdonos. Valamennyi tulajdonpert minden bírósági fokon Szeged Város Önkormányzata nyert, de utána sem tudtunk birtokba lépni, tehát birtokpereket is kellett indítanunk és ez sajnos négy évig tartott. Most az a célunk, hogy a lehető legrövidebb határidőn belül kiírjuk a nyilvános pályázatot és bízom benne, hogy a Virág Cukrászdát rövidesen meg tudjuk nyitni” – közölte Botka László, Szeged szocialista polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!