2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

A szocialisták védelmükbe vették Redinget

Bajnai Gordon és civil szervezetek ellen tesz feljelentést választási csalás előkészülete gyanújával a Reding-ügyben a KDNP. Közben a szocialisták védelmükbe vették az uniós biztost. A Külügyminisztérium egyelőre tájékozódik.

Bajnai Gordon és civil szervezetek ellen tesz feljelentést választási csalás előkészülete gyanújával a Reding-ügyben a Kereszténydemokrata Néppárt – nyilatkozta Harrach Péter. A politikus a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: az uniós biztos megsértette Magyarországot. Az Európai Unió igazságügyi biztosa egy titkos konferencián azt mondta: mindent megtesz a jövő évi magyar választások legitimitásának gyengítése érdekében amerikai pénzből finanszírozott civil szervezetek és Bajnai Gordon segítségével.

– Magyarországot sértette meg, hiszen a mi szabadságunkat és szabad döntésünket kívánja befolyásolni, méghozzá úgy, hogy ebben társakat választ, magyarországi civil szervezetek képviselőit, illetve Bajnai Gordont említi, ők segítenek neki olyan politikai légkör megteremtésében, amely légkör majd befolyásolja a választást – fogalmazott Harrach Péter frakcióvezető.

Reding cáfol

Viviane Reding szerdán cáfolta, hogy a hétvégi Bilderberg konferencián a magyar kormány lejáratásáról tárgyalt volna. Az uniós biztos egy európai parlamenti állampolgári szakbizottságban arról beszélt, hogy nincs köze a valósághoz annak, hogy a jövő évi választások tisztaságának megkérdőjelezésére szövetkezett.

„A Bilderberg konferenciával kapcsolatos idézetekről, amelyek néhány médiumban megjelentek, csak egyetlen mondatot mondanék. Ennek az egésznek a leghalványabb köze sincs a valósághoz. Ok?” – fogalmazott az alapjogi biztos.

Surján László, az Európai Parlament kereszténydemokrata alelnöke szerdán sürgősségi írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz a testület alelnökének Magyarországot érintő kijelentései ügyében.

Nagyon súlyos helyzetet teremthet

A Külügyminisztérium egyelőre tájékozódik Viviane Reding lejárató kampánya ügyében. Martonyi János szerint ha igazak az értesülések, akkor az uniós biztos nem csak Magyarország belügyébe avatkozott bele.

„Hogyha valóban elhangzott az, amiről ez az értesülés szól, akkor az egy nagyon súlyos helyzetet teremt – mondta Martonyi János. – Teljes mértékben elfogadhatatlan, és komoly következményei kell, hogy legyenek, de ismétlem, én azt most nem tudom megmondani, hogy pontosan ott és akkor mi hangzott el” – tette hozzá a külügyminiszter.

A szocialisták védelmükbe vették Redinget

A kommunista Rákosi-rezsim ÁVH-s módszereihez hasonlította az MSZP-s Szabó Vilmos azt az eljárást, ahogy a kormányoldal támadja az Európai Bizottságot és annak alapjogi biztosát.

„Feljelentést is tesznek nem tudom, hol, de biztosan tesznek, gondolom magyar bíróságoknál, és akkor még, hogy teljes legyen az ötvenes évekbeli koncepciós küzdelem, akkor ehhez még hozzá veszik ugyebár Bajnai Gordont, aki hát természetesen nem tudom ürgebőrben vagy hogyan kapja a pénzt és a támogatásokat, és hát ő ellene is feljelentést tesznek. Felháborító, miniszter úr, képtelen, elképesztő” – fogalmazott.

A külügyi bizottság ülésén a szintén szocialista Kovács László volt uniós adóügyi biztos is megvédte Vivien Redinget.

A radikális nézeteket valló jobbikos Gyöngyösi Márton szerint az unió már nyíltan hangoztatja, hogy a gazdasági válságkezelést nem pénzügyi, hanem politikai síkon kell kezelni. Szerinte ez súlyosan sérti több tagország, köztük Magyarország szuverenitását is.

Kísérteties hasonlóság

Mint arról a Magyar Nemzet csütörtöki számában beszámolt, kísértetiesen hasonlít a Bajnai Gordon által vezetett szövetség kommunikációja a Reding által felvázolt koncepcióhoz. Ugyanis egyik leggyakrabban használt „szlogenjük”, hogy „Magyarország fél, mert a hatalom fenyegeti”. Ismert Kis János, az SZDSZ egyik alapítója és Charles Gati, a washingtoni külügyminisztérium volt főtanácsosa már korábban is a kormány – akár erőszakos úton – megbuktatásáról értekezett.

A lapnak szerdán nyilatkozott a Bilderberg konferenciáról Paul Lendvai. A magyar származású osztrák publicista elmondta, néhány hónappal a találkozó után minden résztvevő kap egy összefoglalót, amelyben név nélkül szerepelnek az elhangzott beszédek, és feltüntetik a résztvevők névsorát is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Robert Fico támadója a Momentum egyik testvérpártjával szimpatizálhatott

Orbán Viktor nem mond igazat, nem igaz, hogy baloldali aktivista lőtt Ficóra […] a merénylőt sokkal inkább nacionalistának, jobboldalinak lehetne nevezni – bizonygatta Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán, ezzel igyekezett elhatárolni a saját politikai szekértáborától a szlovák kormányfőre fegyverrel támadó férfit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!