2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Ottó 22:30

Belföld

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

Közleményben utasította vissza az adóhatóság Karácsony Gergely vádaskodásait, amelyeket azután közölt, hogy a NAV a napokban több helyszínen is házkutatást tartott a főpolgármester 2019-es külföldi kampányfinanszírozása ügyében. A nyomozók megjelentek Tordai Csabánál is, aki Karácsony ügyvédje és jogi főtanácsadója. Az adóhatóság a Mediaworksnél is járt, ahol nagy mennyiségű iratot foglalt le.

  • Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél, illetve több magánlakásban is.A NAV akciójáról a főpolgármester számolt be elsőként a Facebook-oldalán. 

Karácsony bejegyzése hemzsegett a vádaskodástól, és állította, hogy politikai leszámolásról van szó, hogy ezzel őt és a kampányát gyengítsék, sőt azt is hozzátette, hogy a nyomozók különböző magánjellegű dokumentumokat is lefoglaltak.

Ezzel szemben nem történt más, minthogy a NAV-razzia az ellenzék és Karácsony Gergely 2019-es kampányfinanszírozási botránya miatt történt,

ami miatt az adóhatóság Budai Gyula feljelentése nyomán, költségvetési csalás gyanújával nyomozást folytat.

A főpolgármester rágalmazására pénteken a NAV is reagált.

Mint közleményükben írták,

„a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) minden olyan választási kampányban megfogalmazott főpolgármesteri állítást, sajtóhíresztelést határozottan visszautasít, amely az állítja, vagy arra utal, hogy feladatainak ellátását az aktuális politika befolyásolja”.

Hozzátették: a NAV két büntetőeljárást folytat egymással párhuzamosan, költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

A Mediaworksnél is iratokat foglalt le a NAV

A nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.

Mindez azért történhetett, mert a Magyar Nemzet részletes tényfeltáró írást közölt arról, hogy a főpolgármester öt évvel ezelőtti kampányát külföldi forrásból finanszírozták.  

Cikkjük a – feltehetően a főpolgármester közvetlen bizalmi köréből kiszivárogtatott – dokumentumcsomag eddig feldolgozott részéből készült, amelyhez hozzátartozott a kampányt bonyolító egyesület adománygyűjtő dobozainak felnyitásáról készült jegyzőkönyv is.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!