2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Rászoruló gyermekeknek gyűjt pénzadományt az Ökumenikus Segélyszervezet

Rászoruló, nélkülöző gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet, a pénzadományokból 3000 rászoruló gyermek felzárkózását segítik és nyári táborokat szerveznek a segélyszervezet Kapaszkodó elnevezésű programjában.

Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató a gyűjtést indító hétfői sajtótájékoztatón elmondta: a háború miatt menekülők után most a magyarországi rászoruló gyermekekre irányítja a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet, mert - mint mondta - nem lett kevesebb a munkájuk Magyarországon, nem lett kevesebb a rászoruló.

Hozzátette: a kezdeményezést a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet támogatni június végéig, valamint a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal. Emellett a Tescónál is lehet június 19-ig kuponok vásárlásával támogatni a segélyszervezet munkáját.

Gáncs Kristóf elmondta: a mostani gyűjtésben a segélyszervezet Kapaszkodó nevű programjának támogatására kérik az embereket. A Kapaszkodó országszerte húsz helyszínen háromezer gyermek felzárkózását segíti rendszeresen átmeneti otthonokban, hátrányos helyzetű térségekben.

Emlékeztetett arra: a program része a Biztos Kezdet Gyerekházak rendszere, ahol a születéstől segítik a legkisebbek fejlődését, a Tanoda programban és a Jelenlét pontokon a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget hátrányaik ledolgozásához.

A segélyszervezet által működtetett átmeneti otthonokban azért dolgoznak, hogy a gyerekek megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. A bentlakásos táborokban és napközis táborokban pedig az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyermekfejlesztésre helyeznek nagy hangsúlyt.

A sajtótájékoztatón részt vett a segélyszervezet két önkéntese: Lékai-Kiss Ramóna műsorvezető a Biztos Kezdet Gyerekházakban tapasztaltakról, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász pedig a tavalyi kastélyosdombói táboroztatás élményeiről mesélt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!