2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Rászoruló gyermekeknek gyűjt pénzadományt az Ökumenikus Segélyszervezet

Rászoruló, nélkülöző gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet, a pénzadományokból 3000 rászoruló gyermek felzárkózását segítik és nyári táborokat szerveznek a segélyszervezet Kapaszkodó elnevezésű programjában.

  • Rászoruló gyermekeknek gyűjt pénzadományt az Ökumenikus Segélyszervezet

Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató a gyűjtést indító hétfői sajtótájékoztatón elmondta: a háború miatt menekülők után most a magyarországi rászoruló gyermekekre irányítja a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet, mert - mint mondta - nem lett kevesebb a munkájuk Magyarországon, nem lett kevesebb a rászoruló.

Hozzátette: a kezdeményezést a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet támogatni június végéig, valamint a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal. Emellett a Tescónál is lehet június 19-ig kuponok vásárlásával támogatni a segélyszervezet munkáját.

Gáncs Kristóf elmondta: a mostani gyűjtésben a segélyszervezet Kapaszkodó nevű programjának támogatására kérik az embereket. A Kapaszkodó országszerte húsz helyszínen háromezer gyermek felzárkózását segíti rendszeresen átmeneti otthonokban, hátrányos helyzetű térségekben.

Emlékeztetett arra: a program része a Biztos Kezdet Gyerekházak rendszere, ahol a születéstől segítik a legkisebbek fejlődését, a Tanoda programban és a Jelenlét pontokon a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget hátrányaik ledolgozásához.

A segélyszervezet által működtetett átmeneti otthonokban azért dolgoznak, hogy a gyerekek megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. A bentlakásos táborokban és napközis táborokban pedig az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyermekfejlesztésre helyeznek nagy hangsúlyt.

A sajtótájékoztatón részt vett a segélyszervezet két önkéntese: Lékai-Kiss Ramóna műsorvezető a Biztos Kezdet Gyerekházakban tapasztaltakról, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász pedig a tavalyi kastélyosdombói táboroztatás élményeiről mesélt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!