2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Rasszista gúnyolódás a kispesti önkormányzatban

Súlyos rasszista szavakkal sértegette az egyik kispesti önkormányzati képviselőt a balliberális önkormányzat vezető tisztségviselője. A jogi igazgatóhelyettes a japán felmenőkkel rendelkező fideszes önkormányzati képviselőnek üzente, hogy gyűlöli a sárga, a vágottszemű és a betelepült minden fajtáját. A XIX. kerület polgármestere azóta sem lépett az ügyben.

  • Rasszista gúnyolódás a kispesti önkormányzatban

Az ott jobbra kicsoda? Egy 2. generációs migráns - a kispesti MSZP-DK képviselője és annak bizalmi embere gúnyolódik a közösségi oldalon egy fideszes politikussal, akinek édesapja japán származású. A képen Dódity Gabriella, a Fidesz kispesti elnöke és Song Simon, a kormánypárt helyi irodavezetője látható. 

Az eset még április elején történt, akkor úgy tűnt, hogy rendezetten is zárul, miután az érintettek visszakoztak. Csakhogy a kispesti önkormányzatnál nem befejeződött, hanem erősödött a rasszista hangvétel.

Horváth Ágnes, a kispesti önkormányzat Gazdasági Ellátó Szervezetének jogi igazgatóhelyettese egy másik Facebook-poszt alatt ugyanis azt írta, idézem: „Gyűlölöm a sárga, a vágottszemű, a betelepült minden fajtáját!”.

Gajda Péter MSZP-s polgármestert arról kérdeztük volna, lesz-e következménye a gyűlölködésnek.

Tóth Adél vagyok, Hír televíziótól, polgármester urat keresem!

- Milyen ügyben keresné, bocsánat ?

- Song Simon ügyében szeretném kérdezni.

- Egy pillanat türelmet

Némi várakozás után a polgármester megüzente válaszát:

 - Köszönjük, de polgármester úr nem kíván nyilatkozni.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese, Harangozó Tamás nem talált kivetnivalót párttársai megjegyzésében.

- Hogy ő kér-e ezért bocsánatot vagy megsértett-e valakit azt ő tudja megítélni és az ő dolga, őt kérdezzék meg.

- Ön elnézést kérne?

- Ha a szándékom az lett volna, hogy felhívjam az emberek figyelmét arra, hogy mennyire kétszínű, álszent és életveszélyes az a propaganda, amit a kormány csinál és aminek kapcsán, a most is köztünk élő, nem feltétlenül csak magyar felmenőkkel rendelkező honfitársainkat is kiteszi az idegengyűlöletnek, akkor természetesen, nem.

Song Simon fideszes képviselő közösségi oldalán azt írta: továbbra is várja, hogy Gajda Péter az eset kapcsán megnyilvánuljon, mert szerinte ha ezt szó nélkül hagyja, akkor az önkormányzatnál bárki más is gyűlölködhet, mert nem lesz következménye.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

A Központi Nyomozó Főügyészségre került át a rendőrségtől Magyar Péter ügye. Péntek hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett bejelentés, miután a Ripost információi szerint Magyar Péter elvette az őt videózó egyik vendég telefonját egy szórakozóhelyen, majd a Dunába dobta azt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!