2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Rákay Philip: Gyurcsányéknál családi hagyomány emberek közé lövetni

Az Apró-Dobrev-klán több mint hat évtizedes történetét korábbi videójában már részletesen bemutató Rákay Philip a közösségi oldalára felkerült legfrissebb felvételeken felidézi, hogy bizony Gyurcsányéknál családi hagyomány az, hogy emberek közé lövetnek - írja a Magyar Nemzet

  • Rákay Philip: Gyurcsányéknál családi hagyomány emberek közé lövetni

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc idején Apró Antal – Gyurcsányné Dobrev Klára nagyapja – az állampárt katonai bizottságának vezetőjeként a lehető legdurvább beavatkozásokat sürgette a forradalmárokkal szemben – mondja Rákay Philip a videóban.

A követelések elhangzása után az 1956. október 25-i-, majd a további 45 vidéki városban leadott sortüzek során több száz ártatlan életet oltottak ki Apróék.

Ötven évvel később már az Apró-unoka férje, Gyurcsány Ferenc lövetett

– emlékeztet Rákay.

A forradalom kerek évfordulóján azonosítószám nélküli, brutális egyenruhások ütötték-verték az embereket, szemmagasságban lőttek ártatlanokra, lovasrohamot vezényeltek fiatalokra, idősekre egyaránt.

Az eredmény – idézi fel a 14 évvel ezelőtti brutalitás tényeit Rákay Philip –

többtucatnyi súlyos sérült, akik közül maradandó testi és lelki károsodást szenvedtek el.

Volt olyan fiatalember, akinek miután kilőtték a szemét, ezt nem bírta elviselni és az öngyilkosságba menekült.

Az is akkori tény, hogy Gyurcsányékat az egész hazai baloldal mosdatta, a nemzetközi fórumokon és az Európai Unió testületei előtt is, most pedig egyik legszentebb nemzeti ünnepünkön dörgölőznek hozzá Gyurcsány Ferenchez, a momentumos Fekete-Győrtől, a jobbikos Jakabig, nyilvánvalóan azért, mert nem akarnak lemaradni a szemkilövető által diktált közös választási listáról – teszi hozzá Rákay Philip, aki szerint ez gyomorforgató.

Vajon ha a Dobrev-klán ismét hatalomhoz jutna, attól megrészegülve, csak úgy megszokásból mindig közénk lövetne október 23-án?

– teszi fel a kérdést a videó végén Rákay Philip.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A Belügyminisztérium közleménye

A Belügyminisztérium közleménye

Magyarország belügyminisztere Hősi Halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos r. törzszászlós urat, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét, aki 2023. szeptember 20-án Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély - az elsődleges adatok alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!