2021. április 21.,
szerda, Konrád napja

Rákay Philip: Gyurcsányéknál családi hagyomány emberek közé lövetni

Magyar Nemzet

2020. október 27., kedd 09:00

Az Apró-Dobrev-klán több mint hat évtizedes történetét korábbi videójában már részletesen bemutató Rákay Philip a közösségi oldalára felkerült legfrissebb felvételeken felidézi, hogy bizony Gyurcsányéknál családi hagyomány az, hogy emberek közé lövetnek - írja a Magyar Nemzet

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc idején Apró Antal – Gyurcsányné Dobrev Klára nagyapja – az állampárt katonai bizottságának vezetőjeként a lehető legdurvább beavatkozásokat sürgette a forradalmárokkal szemben – mondja Rákay Philip a videóban.

A követelések elhangzása után az 1956. október 25-i-, majd a további 45 vidéki városban leadott sortüzek során több száz ártatlan életet oltottak ki Apróék.

Ötven évvel később már az Apró-unoka férje, Gyurcsány Ferenc lövetett

– emlékeztet Rákay.

A forradalom kerek évfordulóján azonosítószám nélküli, brutális egyenruhások ütötték-verték az embereket, szemmagasságban lőttek ártatlanokra, lovasrohamot vezényeltek fiatalokra, idősekre egyaránt.

Az eredmény – idézi fel a 14 évvel ezelőtti brutalitás tényeit Rákay Philip –

többtucatnyi súlyos sérült, akik közül maradandó testi és lelki károsodást szenvedtek el.

Volt olyan fiatalember, akinek miután kilőtték a szemét, ezt nem bírta elviselni és az öngyilkosságba menekült.

Az is akkori tény, hogy Gyurcsányékat az egész hazai baloldal mosdatta, a nemzetközi fórumokon és az Európai Unió testületei előtt is, most pedig egyik legszentebb nemzeti ünnepünkön dörgölőznek hozzá Gyurcsány Ferenchez, a momentumos Fekete-Győrtől, a jobbikos Jakabig, nyilvánvalóan azért, mert nem akarnak lemaradni a szemkilövető által diktált közös választási listáról – teszi hozzá Rákay Philip, aki szerint ez gyomorforgató.

Vajon ha a Dobrev-klán ismét hatalomhoz jutna, attól megrészegülve, csak úgy megszokásból mindig közénk lövetne október 23-án?

– teszi fel a kérdést a videó végén Rákay Philip.

Magyar Nemzet