2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Rágalmazásért elítélt újságírót bízott meg a dollármédia Böjte Csaba lejáratásával

Kifejezetten a Böjte-projektre szerződött a szélsőbalos Mércéhez az az újságíró, akit már korábban is elítéltek becsületsértés és rágalmazás miatt, mert hamisan vádolt meg valakit szexuális erőszakkal - írta meg az Origo. Kulcsár Árpád mindennek ellenére ezúttal is szorgosan gyártotta a Böjte Csabát és alapítványát lejárató cikkeket. Az Origo cikksorozatban tárja föl, kik „akarhatták a ferences szerzetes fejét" egyik korábban befogadott neveltje által.

  • Rágalmazásért elítélt újságírót bízott meg a dollármédia Böjte Csaba lejáratásával

Az Origo írta meg, hogy már korábban is hamisan vádolt szexuális zaklatással valakit az a Kulcsár Árpád, aki a Böjte Csaba és alapítványa elleni cikksorozat egyik létrehozója. Kulcsár az Origo információi szerint közel egy évig vett részt a Böjte-ügy „feltárásában", és négy lejárató cikket is írt a Mérce nevű – a Jámbor András-féle Szikra mozgalomhoz köthető – szélsőbaloldali portálra a témában.

Pedig Kulcsárnak lett volna oka kerülni a szexuális zaklatás témáját, 2017-ben ugyanis éppen azért kellett lemondania a Transindex főszerkesztői posztjáról, mert kiderült, hogy rágalmazva, hamisan vádolta Váta Lóránd kolozsvári színészt szexuális abúzussal, aki nem sokkal később jogerősen pert is nyert az őt hamisan vádoló Kulcsár Árpád és portálja ellen becsületsértés és rágalmazás miatt.

Figyelmen kívül hagyott cáfolatok

Kulcsár akkor mindössze az állítólagos áldozat verziója alapján írt lejárató cikket Váta ellen, ami kísértetiesen hasonlít a mostani Böjte Csaba és alapítványa elleni akcióhoz, ahol szintén úgy jelentettetek meg cikkeket baloldali újságírók, hogy a vádlottal nem is sikerült beszélniük, az áldozat állításait cáfolók véleményét pedig figyelmen kívül hagyták.

Mindezt Szabó Tünde, az ügyet kirobbantó Átlátszó Erdély portál munkatársa megkeresésünkre azzal intézte el:aki eddig kétségbe vonta Mónika (az áldozat – a szerk.) állításait, arról győzött meg, hogy maga a kétségbe vonó személy megsértődött Mónikára, vagy jókora érdeke fűződik ahhoz, hogy megkérdőjelezze Mónika állításait."

A vádló Mónika történetét viszont azért is hitelesnek ítélte Szabó, mert, annak „részletei egybecsengenek a szexuális abúzusról szóló kutatások általános eredményeivel".

Facebookon büszkélkedett a "Böjte-projektről"

Az Origo azt is megtudta, hogy a hamis abúzus-vádba belebukó Kulcsár Árpád nem is titkolta, hogy kifejezetten a "Böjte-projektre" szerződött a Mércéhez. Korábban maga írta ki büszkén a Facebookra, hogy egy több hónapos, határokon átívelő „nyomozás" miatt került a szélsőbalos portálhoz. Május végén pedig, mint aki jól végezte dolgát, nyilvánosan is elköszönt a Mércétől, miután megosztotta az utolsó Böjte atyát lejárató anyagát a közösségi médiában.

Mint ismert, nemrég kiderült, hogy tudatos médiakampányt kreálhattak Böjte Csaba lejáratására a baloldalon, ami azonban megbukott, miután Mónika, az ügy koronatanúja, akinek vallomására építették az akciót, maga kért nyilvánosan bocsánatot az őt korábban befogadó ferences szerzetestől, és azt írta:végre sikerült eltávolítani a mérgező embereket, akik a maga fejét akarták általam".

Újabb cikkek várhatók az ügyben

Mint írják, az Origo oknyomozó munkába kezdett, hogy feltárják, kik és miért akarhatták Böjte Csabát lejáratni ezzel az egyre zavarosabbnak látszó akcióval. Hamarosan további cikkekben mutatjuk be, mit sikerült megtudnunk az érintettektől és az ügy részleteit valóban jól ismerő erdélyi forrásainktól, valamint részletesen közöljük, hogyan igyekezhettek tönkre tenni rosszakarói a Dévai Szent Ferenc Alapítványt, és annak gyermekek ezreit befogadó vezetőjét.

Annyi már most bizonyos, hogy erre az alantas feladatra Kulcsár Árpád személyében – többek között – egy olyan újságírót sikerült megnyerni, aki korábban egyszer már belebukott egy hasonló jellegű lejárató akcióba, és jogerősen elítélték hamis, rágalmazó abúzusvád miatt - zárja cikkét a lap.

Borítókép: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!