2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Rágalmazásért elítélt újságíró próbálta lejáratni Böjte Csabát

Egy zaklatási ügybe már belebukott újságírót uszítottak Böjte Csabára a dollármédiánál – írja az Origó. Az portál cikksorozatban tárja föl, kik akarhatják a ferences szerzetes fejét. Böjte Csaba és munkatársai áldozatos munkájának köszönhetően már több mint 6 ezer gyermek nevelkedett az intézmény valamelyik otthonában. A szerzetes idén megkapta a Magyar Becsület Rend kitüntetést.

  • Rágalmazásért elítélt újságíró próbálta lejáratni Böjte Csabát

Egy nemzetnek szüksége van példaképekre, olyanokra, akikkel egy nyelvet beszélünk, akikkel közös a történetünk – ezekkel a szavakkal adta át Novák Katalin köztársasági elnök Böjte Csabának a Magyar Becsület Rend kitüntetést.

Nem én kaptam ezt a kitüntetést hanem az én gyerekeim, kettő el is kísért, de közel 6000 gyereket neveltünk fel és úgy látom, hogy a nemzetünk a népünk értékeli a legkisebbeket és az elesetteket is – mondta Böjte Csaba szerzetes.

A közelmúltban rengeteg támadás érte Böjte Csabát. Az Origo cikksorozatban tárja föl, kik akarhatják a ferences szerzetes fejét. Már korábban is hamisan vádolt szexuális zaklatással az a Kulcsár Árpád, aki a Böjte Csaba és alapítványa elleni támadás egyik kitervelője. Az Origó információi szerint Kulcsár csaknem egy éven keresztül vett részt a Böjte-ügy feltárásában, és négy lejárató cikket is írt a Mérce nevű – a Jámbor András-féle Szikra Mozgalomhoz köthető – szélsőbaloldali portálon.

Böjte Csaba atya egy fantasztikus ember. Egy olyan, mint egy híd, amely összeköti a hívő és nem hívő embereket egyaránt. Bese Gergő atya hozzátette: a katolikus közösséget a modern világban folyamatosan érik támadások.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!