2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Belföld

Rágalmazás miatt kikérik az ellenzéki politikus mentelmi jogát

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tesz Pölöskei Gáborné Áder Annamária Gy. Németh Erzsébet, a DK országgyűlési képviselője ellen - tájékoztatta az MTI-t a feljelentő testvére, Áder János volt köztársasági elnök.

  • Rágalmazás miatt kikérik az ellenzéki politikus mentelmi jogát

Áder János felidézte: Gy. Németh Erzsébet korábban azzal vádolta a húgát, hogy 2011-ben, amikor felvetődött a gyanúja, hogy a bicskei gyermekotthon vezetője pedofil cselekményt követ el, a Fővárosi Önkormányzat Oktatási, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Főosztályának vezetőjeként tudomást szerzett az ügyről, és nem tett semmit. Továbbá jutalomból a hallgatásáért előléptették, és államtitkár lett.

A most benyújtott feljelentés szerint 2011. szeptember 16-án két bejelentő azzal kereste meg a Fővárosi Önkormányzatot, hogy tájékoztassák a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon növendékeitől kapott információkról, melyek alapján felvetődött, hogy az igazgató bizonyos esetekben szexuális tartalmú gesztusokat, kijelentéseket tesz a növendékek felé, velük szemben zaklató szexuális magatartást tanúsít.

A főosztály vizsgálata után Pölöskei Gáborné 2011. szeptember 28-án írásbeli feljegyzésben tájékoztatta a főjegyzőt és az aljegyzőt a bejelentésről, valamint arról, hogy az általa vezetett főosztály büntetőfeljelentés előkészítését kezdte meg.

Áder János hangsúlyozta, húga a feljelentés kidolgozására nemcsak utasítást adott, de abban részt is vett. Ezek után javaslatot tett arra, hogy "az önkormányzat a feljelentést ne a helyi, hanem a megyei rendőr-főkapitányság részére terjessze elő, így elkerülve, hogy az igazgató esetleges ismeretségi körébe tartozó helyi rendőrkapitányság végezze a nyomozást" - idézett a feljelentésből a volt államfő.

A korábbi államfő közölte: magánindítványról van szó, amelyben kérik az ellenzéki politikus mentelmi jogának felfüggesztését is az Országgyűlés elnökétől.

Forrás: MTI

Fotó: Getty Images

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!