2021. 09. 24. Péntek Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Belföld

Rágalmazás miatt jogerősen elítélték Márki-Zay Pétert

Jogerősen 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Törvényszék Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) hódmezővásárhelyi polgármestert, aki a becsület csorbítására alkalmas tényt állított a megyei kormánymegbízottról és a járási hivatal vezetőjéről.

A bíróság nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében mondta ki bűnösnek a politikust.

A törvényszék döntésével enyhítette a vádlottra az első fokon eljáró Csongrádi Járásbíróság által kiszabott 500 ezer forintos büntetést.

Az ítélet szerint Márki-Zay Péter 2019. július 25-én közösségi oldalán a magánvádló Juhász Tünde kormánymegbízottról és Holubán Csilla járási hivatal vezetőről a munkakörük ellátásával, közmegbízatásuk teljesítésével összefüggésben a becsület csorbítására alkalmas tényt állított.

Márki-Zay Péter úgy fogalmozott, politikai támadás áldozat lett, amikor a nagy nyilvánosság előtt azzal gyanúsították, hogy mérgező olasz szemetet hozott be Hódmezővásárhelyre. Ezzel kapcsolatban hozott nyilvánosságra egy ironikus posztot, amely álláspontja szerint nem volt félreérthető, csupán három egymást kizáró, hipotetikus lehetőséget vetett föl.

Juhász Tünde kifejtette, noha a külföldről Hódmezővásárhelyre szállított szemét ügyében sem a megyei, sem a járási kormányhivatalnak nem volt hatásköre, a polgármester "politikai iszapbirkózásba" húzta bele azzal, hogy ennek ellenkezőjét állította. A politikus megsértette szakmai presztízsében, és köztörvényes bűncselekménnyel hozta összefüggésbe. A kormánymegbízott sértőnek találta a bejegyzést követő, őt becsmérlő "komment cunamit" is.

Korábban a törvényszék jogerősen egy hódmezővásárhelyi iskolaigazgató által indított büntető ügyben mondta ki jogerősen bűnösnek a polgármestert rágalmazás vétségében, és egy évre próbára bocsátotta. Mivel a bíróság próbaidő hatálya alatt marasztalta el újra a vádlottat, a törvényszék megszüntette a próbára bocsátást, és halmazati büntetést szabott ki vele szemben.

Márki-Zay Péter a tárgyalást követően újságírókkal közölte, ügyvédeivel konzultálva dönt arról, hogy a Kúriához fordul-e felülvizsgálat érdekében.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: A magyar családpolitika példátlan Európában

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott. 2021. szeptember 24.

Adatgyűjtésre is használhatja az ellenzék az előválasztást

Akár büntetőjogi és hatósági következménye is lehet annak, ha az előválasztás adatkezelője nem tartja be a szabályokat - hangsúlyozta az Adatvédelmi Hatóság elnöke a Hír TV Napi Aktuális című műsorában. 2021. szeptember 23.

Halálos lakástűz Nagyatád külterületén

A nyolcvan négyzetméteres régi ház teljes terjedelmében égett. 2021. szeptember 23.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!