2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

A Közgép feljelenti az MSZP-s Józsa Istvánt

Feljelenti a Közgép Zrt. az MSZP-s Józsa Istvánt, mivel a szocialisták frakcióvezető-helyettese azt állította, hogy a nagyvállalat tömegesen nem fizeti ki alvállalkozóit.

Rágalmazás miatt tesz feljelentést a Közgép az MSZP-s Józsa István ellen. A szocialisták frakcióvezető-helyettese azt állította csütörtökön, hogy a Közgép tömegesen nem fizeti ki alvállalkozóit. Józsa István konkrét példát azonban nem mondott. A Közgép szerint nem is tudott volna, mert a cég mindig időben fizet az alvállalkozóinak.

A Közgép budapesti telephelyén németországi megrendelésre kikötői darukat is gyártanak. A Közgép vezérigazgatója azt mondja, a német Gottwald vállalat az MSZP-s Józsa István csütörtöki kijelentése miatt érdeklődött. A szocialisták frakcióvezető-helyettese ugyanis azt állította, hogy a Közgép tömegesen nem fizeti ki az alvállalkozóit.

„Tömegével vannak bíróságokon olyan keresetek, amelyek arról szólnak, hogy elvégzett munkáért esetenként 4-5 millió forintos alvállalkozói szerződésekért is nem hajlandó elismert munkáért a közgép a számlát kiegyenlíteni” – fogalmazott Józsa István, a szocialista párt frakcióvezető-helyettese.

A Hír Televízió által megkérdezett alvállalkozók cáfolták az MSZP-s képviselő kijelentését.

„20 éve ismerjük a Közgépet, azóta vagyunk a piacon és dolgozunk is nekik, és eddig még soha nem volt velük semmi problémánk fizetés tekintetében sem. Határidőre teljesítik a számláinkat, úgyhogy nem tudok róluk igazából olyan dolgokat mondani, amik itt a hírekben elhangzottak” – közölte Lefka Orsolya, a Pannon-Freyssinet Kft. igazgatója.

De cáfol maga az építőipari nagyvállalat is. – A Közgép Zrt. a teljesítés igazolások alapján és az elismert teljesítések alapján az összes alvállalkozóját eddig is időben kifizette, és ezután is időben ki fogja fizetni – hangsúlyozta Németh Miklós vezérigazgató.

A Közgép rágalmazás miatt tesz feljelentés Józsa István ellen. „Nem tűrhetjük ezt, és meg kell tennünk a megfelelő jogi lépéseket, amit már a jogász kollégáink fogalmaznak is egyébként – nyilatkozta a vezérigazgató. – Hiszen úgy gondolom, hogy ez elérte azt a határt, ami a cégnek az üzleti érdekeit sérti és nyugtalanságot kelthet a partnerekben, nyugtalanságot kelthet a többi alvállalkozóban, nyugtalanságot kelthet a megrendelőben, és ez már pénzben kifejezett kárt tud okozni a cég számára” – mondta Németh Miklós.

A vezérigazgató hozzátette, a Közgépnek mintegy 2000 alvállalkozója van, és a cég ellen alvállalkozói teljesítés ügyében mindössze egy per van folyamatban. Ezt az eljárást azonban egy olyan vállalkozás indította, amellyel minőségi kifogások miatt bontott szerződést a Közgép.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!