2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Rabok segítik a helyreállítást

300 elítélt segíti az árvíz utáni helyreállítási munkákat a komáromi vasúti szakaszon – ezt Bakondi György mondta, aki Győr-Moson-Sopron megyében tartott sajtótájékoztatót, ahol a büntetés-végrehajtás árvízi védekezéséről adott összegzést. A helyreállítási biztos szerint a védekezésben több mint kétezer elítélt vett részt. Bakondi György azt mondta: a Duna a megyében 11 ezer hektáros területet árasztott el, több mint 1500 embert kellett kitelepíteni, közülük csaknem 900-an már visszatérhettek otthonukba.

Több mint 200 rab bontja el a homokzsákokból emelt töltést a szőnyi vasútvonalon. „Amikor az árvízi helyzet volt, zsákokat töltöttünk, most zsákot ürítünk, és meg kívánom azt is jegyezni, hogy van olyan intézetünk – mint a váci –, ahol a falakon belül töltöttük a zsákot, illetve ürítik jelenleg. Mindenképpen szeretném azt megjegyezni, hogy az árvízi védekezés idején több mint 2000 elítélt vett rész a munkálatokban” – mondta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának parancsnokhelyettese.

Az elsődleges feladat az útzárak megszüntetése. „95 településen kezdődtek meg a helyreállítási munkálatok, ebből 13 település befejezte ezt a munkát. Ez országosan 13,4 százalék. Hetvennégy településen zajlik a helyreállítás, ez 77,9 százalék. Győr, Komárom, Fejér, Pest megye, Budapest vonatkozásában elzárt útszakasz már nincsen” – közölte Bakondi György.

Az esztergomi Prímás-szigetről és a pilismaróti üdülőövezetből kitelepítettek visszatérhettek otthonukba. „A megyei védelmi bizottság döntött arról, hogy a helyi védművek visszaszedését meg kell kezdeni. Így településszinten a nem állami, hanem önkormányzati védekezésben érintett helyeken, Dunaalmáson 100 százalékban, Neszmélyen is magas készültségben a vasúti átereszeken a töltések alatti zsákok visszaszedésre kerülnek” – nyilatkozta Komárom-Esztergom megye kormánymegbízottja.

A vasúti pályákon a MÁV szakemberei döntenek a forgalom újraindításáról. A Komárom–Esztergom-vonalon várhatóan június 25-étől járhatnak ismét a vonatok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!