2024. 07. 21. Vasárnap Dániel, Daniella napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Pulai András: A baloldali választók többre vágynak Kálmán Olgánál

Őszig nincs helye egyéni vagy pártérdeknek – ezt üzente Karácsony Gergely a baloldalnak miután nagy többséggel megnyerte a főpolgármester-jelölti előválasztást. Megmarad-e az egység a választásokig? A Magyarország élőben vendégei Pulai András a Publicus Intézet stratégiai igazgatója és Palóc André a Századvég elemzője.

  • Pulai András: A baloldali választók többre vágynak Kálmán Olgánál

Milyen ötlet volt Kálmán Olga indítása, milyen minőségű volt a jelölt ebben az előválasztásban? – tette fel első kérdését a Magyarország élőben műsorvezetője.

Pulai András szerint jó ötlet lett volna, ha nyer. Mivel nem nyert, így úgy tűnhet kicsit átgondolatlan döntés volt ez Gyurcsány Ferenc részéről. Ahogy egyébként, Gyurcsány a Magyar Narancsnak adott interjújában fogalmazott „volt egy impulzus, de nem volt terv”. A Publicus Intézet stratégiai igazgatója szerint ennél jobban ezt nem lehet megfogalmazni. Jó ötletnek tűnt, de végül nem sikerült elhitetni Kálmán Olgáról, hogy potencionális városvezető lehet. A baloldali választók ennél többre vágynak. A kompetencia mellett tették le a voksukat.

Palóc André úgy látja, Kálmán Olga nem volt olyan rossz jelölt. A baloldalnak az a gondja, hogy „sikeréhségben” van. 2006 óta nem nyertek komolyabb választást, ezért minden apró sikert próbálnak minél nagyobb fényben megélni - tette hozzá a Századvég elemzője

A stúdióban Pulai arról is beszélt, hogy erős bizalmi válság van a baloldalon. A válságot pedig helyre kell állítania az ellenzéknek, hogy működni tudjanak.

Arra a kérdésre, hogy mennyire hiteles Gyurcsány Ferenc békejobbja? Palóc André annyit mondott Gyurcsány Ferencnél nagyon nehéz azt hinni, hogy másnap úgy van, ahogy ma ígéri. Hozzátette, egyáltalán nem érdeke Gyurcsánynak, hogy Karácsony jól szerepeljen.

Ha folytatja Gyurcsány a kavarást elveszti a választók bizalmát – fogalmazott Pulai, viszont arra is kitért, hogy Palóc véleményével szemben szerinte Gyurcsánynak igenis érdeke, hogy Karácsony jól szerepeljen.

Arra, hogy Sermer vagy éppen Puzsér okozhat-e meglepetést egyikük sem lát esélyt.

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kissé mérséklődik a hőség

Kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!