2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Provokálták a magyar szurkolókat a Honvéd romániai mérkőzésén

Hír TV

2019. augusztus 3., szombat 19:20

Az UEFA hétfőn tárgyalja a Budapest Honvéd óvását. A botrányos körülmények közt végződő mérkőzést követően mindössze két román szurkolót vontak felelősségre. Helyszíni beszámolók szerint a hazaiak folyamatosan provokálták a magyarokat.

Botrányba fulladt a Budapest Honvéd csütörtöki, idegenbeli, Universitatea Craiova elleni Európa-liga selejtező mérkőzése, miután a hosszabbításban előbb a játékosok estek egymásnak, majd egy a nézőtérről bedobott hanggránát éppen az északír játékvezető mellett robbant fel, akit az eset után sokáig ápolni is kellett. Fél óránál is többet állt a játék, majd hosszas tanácskozás után lejátszották a tizenegyespárbajt, amellyel végül a hazai csapat jutott tovább. Nemcsak a pályán történtek azonban atrocitások, a román csapat szurkolói ugyanis szinte végig provokálták a kispesti drukkereket. A helyszíni beszámolók szerint már a mérkőzés előtti este, a játékosokat elszállásoló hotelnél is zavarták a sportolókat, a kezdősípszót követően pedig szinte folyamatosan hanggránátokkal dobálták a magyar szektort, amit csak egy alig két méter magas plexi kerítés választott el a hazaiak táborától. Közben provokatív molinókat is mutogattak a magyarok felé. A Budapest Honvéd FC biztonsági főnöke, aki a helyszínen volt, híradónknak komoly szervezési hiányosságokról számolt be.

Amennyiben az UEFA döntéshozói elmarasztalják a román csapatot, akkor kizárhatják, sőt el is tilthatják őket az európai kupasorozatokban való szerepléstől.

Hír TV