2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Körhinta

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Presztízsberuházásokra szórná el az uniós forrásokat a városvezető

Miközben Budapest egyes területein azonnali infrastrukturális beruházásokra lenne szükség, hogy ne alakuljon ki közlekedési káosz, Karácsony Gergely a főváros turisták által gyakran látogatott területeit újítaná meg uniós forrásokból. Az üggyel kapcsolatban Vitézy Dávid is megszólalt, aki elmondta, Budapest nagy közlekedési csomópontjaiban gyakran negyven évvel ezelőtti állapotok uralkodnak.

  • Presztízsberuházásokra szórná el az uniós forrásokat a városvezető

Az elmúlt napokban Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere az önkormányzati kampánya beindításához számos presztízsberuházás megkezdését jelentette be Budapesten, amelyet az európai uniós forrásokból finanszírozna. Ezek a fejlesztések, a Nagykörút és a Clark Ádám tér fejlesztése azonban olyanok, amelyet a főváros már egyszer bejelentett, azonban a látványterveket most, az önkormányzati választás közeledtével ismét elővették.

A fejlesztések bejelentésével kapcsolatban Vitézy Dávid, a BKK egykori vezérigazgatója is megszólalt, aki elmondta, Budapest nagy közlekedési csomópontjaiban gyakran negyven évvel ezelőtti állapotok uralkodnak. Vitézy szerint ugyan voltak előrelépések az elmúlt évtizedekben néhány helyszínen, de rengeteg a teendő a külső kerületek nagyobb közlekedési csomópontjai körül, ezért a szakértő szerint ezer fontosabb teendő lenne, mint a turisták által kedvelt, a Sikló melletti tér felújítása, ugyanis a körúton kívül él Budapest többsége és a főváros első száz legfontosabb közterületi problémája között nincs ott a budai Vár tövében a Clark Ádám tér csinosítgatása. Hozzátette: a közterületek lesújtó állapotban vannak, az utak tele vannak kátyúkkal és pocsolyákkal, az akadálymentesítés nem valósult meg a metróvonalakon, de számtalan olyan feladatot lehetne még felsorolni, amire sokkal inkább kellene áldoznia a fővárosnak, mint a presztízsberuházásokra.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!