2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Portiknak nem volt köze a titkosszolgálathoz, újabb kérdés merült fel

Lapértesülés szerint nem állt kapcsolatban a katonai titkosszolgálattal a több gyilkosság felbujtójaként gyanúsított Portik Tamás.

Az egykori Energol-vezér elfogása után kezdték vizsgálni, hogy voltak-e titkosszolgálati és rendőrségi kapcsolatai. A Blikk információi szerint a katonai titkosszolgálat nem állt kapcsolatban Portik Tamással. A nyomozók most arra keresik a választ, hogy kik voltak azok a politikusok, akik utasítást adtak a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) akkori vezetőinek, hogy ne nyomozzanak a Portik Tamáshoz köthető ügyekben.

A vállalkozó előzetes letartóztatását még júliusban rendelték el. Portik Tamást felbujtóként gyanúsították meg az Aranykéz utcai robbantás, a Prisztás- és a Seres-gyilkosság ügyében is. Az Energol Rt. egykori vezetőjét és négy társának előzetesét augusztus 16-án egy hónappal meghosszabbította a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Portik Tamás neve a V. Lászlóról elhíresült rendőrségi korrupciós botrányban is felmerült.

Közvetítő lehetett a Fenyő-ügyben

Portik neve a Fenyő-gyilkosságban is felmerült: a felbujtó és a bérgyilkosok közötti közvetítőnek tartják az ügyben, de még nem gyanúsították meg a bűncselekménnyel.

A Magyar Nemzet információi szerint a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának körülményeit vizsgáló Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szakemberei jó ideje egy olyan teória mentén folytatják az eljárást, amely szerint Portiknak közvetítő szerepe lehetett a merénylet megrendelője és végrehajtói között.

Már három ügy a számlán

Az NNI jelenleg három ügyet – a négy halálos áldozatot követelő, 1998 júliusában elkövetett Aranykéz utcai robbantást, Prisztás József két évvel korábbi lelövését és a Seres Zoltán elleni, 1999-es merényletet – ír a vállalkozó számlájára. A rendőrség szerint Portik ezekben megbízóként szerepelt. Utóbbi bűncselekménnyel augusztus 13-án gyanúsították meg, ugyanezen a napon pedig őrizetbe vették B. Lászlót, akinek terhére róják, hogy ő vezette azt a motorkerékpárt, amely Seres-gyilkosát a tahitótfalui helyszínre fuvarozta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!