2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Portik-ügy: miről számolhatnak be a biztonsági szervek?

A biztonsági szervektől kér tájékoztatást a nemzetbiztonsági bizottság elnöke a szervezett bűnözés és a nemzetbiztonság kapcsolatáról. Portik Tamás titkosszolgálati kapcsolatáról a Hír TV Célpont című műsora közölt részleteket.

A Hír TV úgy tudja, hogy az Energol egykori vezetője a 2010-es választások előtt politikai megrendelésre végezhetett feladatokat. A Célpont birtokába jutott információk szerint évtizedek óta kapcsolatban állhatott a titkosszolgálatokkal Portik Tamás. A jelenleg előzetesben ülő egykori Energol-vezér családtagjaival figyeltetett politikusokat, és komoly rendőrségi kapcsolatokkal is rendelkezett. A hírcsatorna úgy véli, Portik már a '80-as évek vége óta kapcsolatban állhatott a nemzetbiztonsági hivatallal, de csak 2008 után volt aktív.

Szilvásyék hallgatnak

A hivatalt 2007 és 2009 között miniszterként irányító Szilvásy György nem tud arról, hogy Portik az NBH embere lett volna. A csatornának úgy fogalmazott: „erről ugyan nem tudok semmit”. Hallgat Laborc Sándor egykori NBH-főigazgató is, aki nem kívánt válaszolni a Hír TV riporterének.

Az olajmaffia egyik irányítójának magánélete sem volt hétköznapi, legalábbis ahogy élettársa anyja, Riskó Judit leírásából kirajzolódik. A Magyar Nemzet interjúja.

Hivatalos tájékoztatást várnak a Portik-ügyben

A nemzetbiztonsági bizottság képviselőinek is lehetnek kérdéseik az ügyben. A testület elnöke azt mondta, kezdeményezi, hogy a szervezett bűnözés és a nemzetbiztonság kapcsolatáról hivatalos tájékoztatást kapjanak a biztonsági szervektől.

„Ami a sajtóban megjelent, mindenképpen figyelemre méltó” – fogalmazott Molnár Zsolt. „Szükséges, hogy a szervezett bűnözés és a nemzetbiztonság esetleges kapcsolatáról kapjunk tájékoztatást... Nem szűkíteném ezt kizárólag a Portik-ügyre. A magam részéről egyelőre csak a sajtóban megjelenteket ismerem. A következő egy-két hétben kezdeményezni fogom, hogy legyen ilyen típusú tájékoztató a bizottsági ülésen” – nyilatkozta a Hír TV-nek a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke.

Portik Tamás jogi képviselője útján korábban tagadta, hogy rendőrségi besúgó lett volna. Bánáti Kristóf azt mondta, nemzetbiztonsági kapcsolatairól soha nem kérdezték a nyomozók Portikot.

Sok van Portik számláján

Alkut kínált a rendőröknek néhány évvel ezelőtt Portik Tamás – ezt mondta korábban a Hír TV Célpont című műsorának Kármán Irén újságíró. Az előzetes letartóztatásban lévő vállalkozó ügyvédje nem tud erről.

Portik neve a Fenyő-gyilkosságban is felmerült: a felbujtó és a bérgyilkosok közötti közvetítőnek tartják az ügyben, de még nem gyanúsították meg a bűncselekménnyel. Portik Tamás neve a V. Lászlóról elhíresült rendőrségi korrupciós botrányban is felmerült.

Nemcsak a kecskeméti maffiaperben fegyházbüntetésre ítélt Radnai László, de egy, a rendőrséghez kötődő védett tanú is segítheti a kilencvenes évek alvilági kivégzései kapcsán felbujtással gyanúsított Portik Tamás és társai ellen folyó nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!