2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Belföld

Portik rendőrségi kapcsolatairól beszélt a tanú

Portik Tamás titkosszolgálati és rendőrségi kapcsolatairól beszélt az egyik védett tanú a Prisztás-gyilkosság mai tárgyalásán. A meggyilkolt vállalkozó barátjának vallomása szerint a volt olajbűnöző neki is elmondta, hogy ő és társai állnak több, a 90-es években elkövetett merénylet mögött.

Jelentős késéssel és újabb közjátékkal kezdődött a Prisztás-gyilkosság tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Ezúttal a harmadrendű vádlott védőjével volt probléma. Tekintettel ezen bejelentésre, hogy július 3-án dr. Marik Péter a tárgyaláson védőként nem járhatott volna el, hiszen a kamarai tagsága megszűnt, a harmadrendű vádlott védelmére a bíróság soron kívül védőt rendelt ki.

A pénteki tárgyaláson Prisztás József egykori barátját, az egyes számú védett tanút hallgatták meg zárt láncú videórendszeren keresztül. A bíró kitiltotta a teremből a kamerákat. A tanú jól ismerte Portik Tamást is, már a 90-es évek elejétől. egy 1999-es találkozóról beszélt, amit korábban Radnai László az ügy egyik koronatanúja is elmesélt: vallomásuk szerint Portik az egyes számú védett tanúnak és Radnainak elmondta, hogy ők állnak a fővárosi merényletsorozat mögött. Társaival együtt ölették meg Prisztást, Cinóbert, és lövettek rá Totka Pálra is. A tanú azt is elmesélte, hogy a találkozó után Radnai azt mondta neki: „Portik komplett elmebeteg, kezelésre szorul. Azonnal le kell vele építeni minden kapcsolatot.” Pár héttel később mégis újabb találkozóra került sor, amikor Portik, megeskette őket, hogy senkinek sem beszélnek a történtekről. A tanú szerint Portik ennek ellenére pár hónappal később megpróbálta kivégeztetni mindkettőjüket.

A tanú Portik rendőrségi kapcsolatairól is beszámolt. Azt mondta: „Én soha nem voltam besúgó, soha nem voltam beütve, soha ne voltam sem a rendőrség, sem a nemzetbiztonság embere, nem úgy, mint az elsőrendű vádlott Portik Tamás”. Portik nem reagált a tanú állításaira.

Korábban a Hír TV Célpont című műsora tárta fel, hogy Portikot még a 80-as évek végén szervezte be a titkosszolgálat, a szervezettel később is kapcsolatban állt. 2008 nyarán pedig Laborc Sándor titkosszolgálati vezetővel is többször tárgyalt. Laborc politikusokról, bírókról, ügyvédekről és ügyészekről kért kompromittáló adatokat tőle, és egy külön telefont is adott az ismert alvilági vezetőnek a kapcsolattartásra. Laborc Sándor nem volt hajlandó nyilatkozni.

A Prisztás-ügy tárgyalása hétfőn további tanúmeghallgatásokkal folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!