2019. május 26.,
vasárnap, Fülöp, Evelin napja

Porig égett a volt Vigadó

Hír TV

2018. szeptember 18., kedd 14:33, frissítve: kedd 15:16

Kiégett egy volt étterem Budapest II. kerületében az éjszaka. Az 1500 négyzetméteres épület nem sokkal éjfél előtt gyulladt ki. A tűzben senki sem sérült meg, egy hajléktalant egy városrendész mentett ki.

Teljes terjedelmében égett hétfő este a Hűvösvölgyi vigadó. A korábban étteremként, és rendezvényközpontként működő épület nem sokkal éjfél előtt gyulladt ki, a tűzoltókat a szomszédos utcai rendészeti központ munkatársai értesítették először. A kerületi önkormányzat sajtóreferense szerint a rendészek 11 óra körül emberi kiabálásra lettek figyelmesek.

„Idesiettek, ekkor észlelték, hogy ég az épület, azonnal a mi kollégáink értesítették a tűzoltókat, bementek az épületbe, onnan egy fő hajléktalant kimentettek, aki papucsban volt fölöltöztették, ruhát szereztek neki, és hajnali fél háromig a kollégáink biztosították a helyszínt, itt a tűzoltóknak, rendőröknek” – mondta Balaton Balázs a II. kerületi Önkormányzat sajtóreferense.

A tűzoltók nem sokkal később 12 gépjárművel érkeztek a helyszínre, a tüzet 10 vízsugárral, több óra alatt tudták csak megfékezni.

„Az oltás közben az épület tetőszerkezete részben beomlott, az épület életveszélyessé vált, ezért a tűzoltók kívülről tudták oltani a lángokat. Magasból egy létrás tűzoltó gépjárműre szerelt vízágyú is működött. Az oltással párhuzamosan az egységek két közeli épületet is védtek a tűztől, az egyik épület óvodaként működik. Mindkét esetben sikerült megakadályozni, hogy a lángok átterjedjenek azokra” – Kisdi Márk Máté a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A hajléktalan férfit kimentő városrendészt a kerület soron kívül fogja jutalmazni.