2020. február 21.,
péntek, Eleonóra napja

Pongrátz András: A Jobbiknak semmi keresnivalója a Corvin közben

2019. október 21., hétfő 12:12

Nincs keresnivalója többé a Corvin-közben a Jobbiknak - mondta Pongrátz András. Az 56-os forradalmár szerint a Jobbik azért alakult, hogy továbbvigye a szabadságharc szellemiségét, most azokkal a régi kommunistákkal állt össze, akik ellen ő és társai harcoltak.

A Jobbiknak semmi keresnivalója a Corvin-közben Pongrátz András, 56-os szabadságharcos szerint. Pongrátz Gergely testvére közleményt adott ki, amelyben azt írja, "A Jobbik korábbi ígéreteivel szemben a hatalom minden áron való megszerzése érdekében elvtelenül összefogott azoknak jogutódaival és szellemi örököseivel, akik ellen mi 1956-ban fegyvert fogtunk, és akikkel szemben egykor a Jobbik megalakult."

Pongrátz András szerint a Jobbik azért indult, hogy 56 szellemiségét vigye tovább, de mára távol került tőle.

A Jobbik ennyire megpocsékolta 56 szellemét, hogy összeállt a régi kommunistákkal, Gyurcsányistákkal, és van bőr a pofájukon idejönni a Corvin közbe, és itt ezen a szent helyen ünnepelni 56-ot, tulajdonképpen nekik itt semmi keresnivalójuk nincs

- mondta Pongrátz András, 1956-os szabadságharcos.

A Jobbik rendszeresen a Corvin közben tartja október 23-i megemlékezését. Két éve az 56-os hősök emlékhelyén Vona Gábor, a párt akkori elnöke már arról beszélt, hogy kiegyezésre van szükség a baloldallal és a liberálisokkal is.

Nem érdekel, hogy ki a jobb és baloldali, nem érdekel, hogy ki a mérsékelt és ki a radikális, nem érdekel, hogy ki a konzervatív és ki a liberális. Nem érdekel, mert nem ez számít

- fogalmazott Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke.

Nem Pongrátz András az egyetlen 56-os, aki felszólalt az ellen, hogy az egykor radikális Jobbik összefogott a baloldallal.

Egy Gyurcsány Ferenc, egy Niedermüller Péter nem emberi kategória a számomra

Murányi Levente februárban vette át a Jobbok által alapított Pongrátz Gergely érdemkeresztet a párt kongresszusán. Beszédében akkor azt mondta, nem vett részt a kormányellenes tüntetéseken, mert mindent kész vállalni, de azt nem, hogy vörös zászlók társaságában tüntessen.

HírTV