2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Pongrátz András: A Jobbiknak semmi keresnivalója a Corvin közben

Nincs keresnivalója többé a Corvin-közben a Jobbiknak - mondta Pongrátz András. Az 56-os forradalmár szerint a Jobbik azért alakult, hogy továbbvigye a szabadságharc szellemiségét, most azokkal a régi kommunistákkal állt össze, akik ellen ő és társai harcoltak.

  • Pongrátz András: A Jobbiknak semmi keresnivalója a Corvin közben

A Jobbiknak semmi keresnivalója a Corvin-közben Pongrátz András, 56-os szabadságharcos szerint. Pongrátz Gergely testvére közleményt adott ki, amelyben azt írja, "A Jobbik korábbi ígéreteivel szemben a hatalom minden áron való megszerzése érdekében elvtelenül összefogott azoknak jogutódaival és szellemi örököseivel, akik ellen mi 1956-ban fegyvert fogtunk, és akikkel szemben egykor a Jobbik megalakult."

Pongrátz András szerint a Jobbik azért indult, hogy 56 szellemiségét vigye tovább, de mára távol került tőle.

A Jobbik ennyire megpocsékolta 56 szellemét, hogy összeállt a régi kommunistákkal, Gyurcsányistákkal, és van bőr a pofájukon idejönni a Corvin közbe, és itt ezen a szent helyen ünnepelni 56-ot, tulajdonképpen nekik itt semmi keresnivalójuk nincs

- mondta Pongrátz András, 1956-os szabadságharcos.

A Jobbik rendszeresen a Corvin közben tartja október 23-i megemlékezését. Két éve az 56-os hősök emlékhelyén Vona Gábor, a párt akkori elnöke már arról beszélt, hogy kiegyezésre van szükség a baloldallal és a liberálisokkal is.

Nem érdekel, hogy ki a jobb és baloldali, nem érdekel, hogy ki a mérsékelt és ki a radikális, nem érdekel, hogy ki a konzervatív és ki a liberális. Nem érdekel, mert nem ez számít

- fogalmazott Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke.

Nem Pongrátz András az egyetlen 56-os, aki felszólalt az ellen, hogy az egykor radikális Jobbik összefogott a baloldallal.

Egy Gyurcsány Ferenc, egy Niedermüller Péter nem emberi kategória a számomra

Murányi Levente februárban vette át a Jobbok által alapított Pongrátz Gergely érdemkeresztet a párt kongresszusán. Beszédében akkor azt mondta, nem vett részt a kormányellenes tüntetéseken, mert mindent kész vállalni, de azt nem, hogy vörös zászlók társaságában tüntessen.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!