2020. május 29.,
péntek, Magdolna napja

„Politikai őrület" Mesterházy fegyelmi vizsgálata

Hír TV

2019. március 6., szerda 20:29, frissítve: szerda 21:22

Megerősödtek a klikkek az MSZP-ben, a Mesterházy Attila elleni fegyelmi eljárás elindítása pedig „politikai őrület” volt, legalábbis így gondolja Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője.

Az MSZP maximum két mandátumra számíthat a május végi európai parlamenti választásokon, ezért szocialista párt politikusai között már elkezdődött a küzdelem a  „morzsákért”.  „A két befutó hely nagyon kevés, ezért megerősödtek a klikkek az MSZP-ben” – mondta Nagy Attila Tibor, aki a Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes által elkövetett helyesírási hibáktól kezdve, a Mesterházy Attila ellen indított fegyelmi eljárásig bezárólag sorolta a párt által a közelmúltban elkövetett hibákat. Az MSZ elnöki tisztségét egykoron betöltő Mesterházyval kapcsolatos ügyet „politikai őrületnek” titulálta a politikai elemző. 

Nagy Attila Tibor szerint a Jobbiknál is komoly problémák figyelhetők meg.  „ A Jobbik meglehetősen nehéz helyzetbe koordinálta magát, különösen azzal, hogy Sneider Tamás elnök a párt megszűnését is meglebegtette. Később ugyan ezt tompították, de a párthoz nem annyira közel álló szavazókat ez elbizonytalaníthatta” – nyilatkozta az elemző.