2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Belföld

Politikai aktivistákat vettek őrizetbe

Pártaktivisták szervezték a vandalizmusba torkolló internetadó elleni tüntetést a Fidesz szerint. Kedden újabb demonstráció lesz.

Nem civilek, hanem egyértelműen politikai aktivisták szervezték a vasárnapi internetadó elleni tüntetést – a Fidesz frakcióvezetője szerint. Rogán Antal szerint ezt igazolja, hogy a megmozdulás főszervezője korábban az MSZP tagja volt. Hozzátette: a Fidesz-székház elleni támadás után nem a baloldali sajtóban emlegetett futballhuligánokat, hanem politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség – személyüket a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén a parlamenti pártok is megismerhetik.

– Ezek azok a politikai aktivisták, akikkel ők dolgoztak együtt az elmúlt években. Mert velük szerveztettek már a HaHában (Hallgatói Hálózat – a szerk.), tehát annak idején a hallgatókkal különféle akciókat, ez már előfordult egyszer a Fidesz-székháznál, ők ugráltak a köztársasági elnök hivatalánál, a Sándor-palotánál. Ugyanazokat az embereket látjuk, és ezeknek a politikai kötődéseik teljesen egyértelműek. Én azt tudom mondani nekik, hogy ha ők azt gondolják, hogy provokátorok, akkor azt gondolom, hogy az ő provokátoraik, és ők azok, akik előállították ezt a szituációt – fogalmazott Rogán Antal Magyarország élőben című műsorunkban.

Tekintse meg a Rogán Antallal készült teljes beszélgetést:

A napirend előtt is foglalkoztak a parlamentben a vasárnapi internetadó elleni tüntetéssel. A kormánypárti Selmeczi Gabriella szerint a rongálók között ismert baloldali aktivisták voltak.

„Az egyik őrizetbe vett Rózsa Milán. Rózsa Milán már egyszer próbálta elfoglalni a Lendvay utcai székházat, részt vett az akkori akcióban. Egyébként ezek azok az aktivisták, akik a hahásokkal, a HaHában szerveztek diáktüntetéseket, és egyébként ők ugráltak a Sándor-palotánál is molinókat kifeszítve. A zavarkeltésben, a törésben-zúzásban ezek az emberek már gyakorlatot, rutint szereztek” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Molnár provokátorokról beszél

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint nem a szervezőket terheli a felelősség azért, mert az internetadó elleni tüntetés után megrongálták a Fidesz Lendvay utcai székházát. Molnár Zsolt azt mondta: nem zárható ki, hogy a tömegben provokátorok voltak, de a zárt ülésre hivatkozva ennél többet nem mondott a szocialista politikus. A nemzetbiztonsági bizottság alelnöke, Németh Szilárd nem értett egyet Molnárral: szerinte elvitathatatlan a szervezők felelőssége. A bizottsági ülésen meghallgatták Papp Károly országos rendőrfőkapitányt és Tasnádi László rendészeti államtitkárt is.

– A szervezők békés demonstrációra készültek, őket nem terheli olyan felelősség, ami az erőszakos cselekedetekkel összehozható. Azokért az erőszakos cselekedetekért azoknak kell felelnie, akik elkövették, köztudomású, hogy büntetőeljárás van folyamatban. A bizottság még vissza fog erre térni. Most még nem lehet mindent tisztán látni – közölte Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke.

Gőgös sajnálja, hogy nem nekik jutott eszükbe

Nem az MSZP áll az internetadó elleni tüntetés mögött, ugyanakkor sajnálatos, hogy nem a szocialistáknak jutott legelőször eszébe hasonló megmozdulást szervezni – ezt már az MSZP elnökhelyettese nyilatkozta a Hír TV-nek. Gőgös Zoltán szerint a tüntetők nagy része törvénytisztelő állampolgár volt.

„A tüntetés résztvevőinek 99 százaléka tisztességes, becsületes, őszintén demonstráló, egy ügyért kiálló ember volt. Néhány tucat, egyébként azóta is rendőrségi fogdában levő őrült pedig rászervezte magát” – vélekedett Magyarország élőben című műsorunkban a politikus.

Tekintse meg a Gőgös Zoltánnal készült teljes beszélgetést:

Megint tüntetnek

Kedd estére újabb tüntetést hirdettek az internetadó ellen. A demonstrálók vasárnap 48 órás ultimátumot adtak a kormánynak, hogy vonja vissza az indítványt, de ez nem történt meg. A Fidesz jelezte: nem kér megerősített védelmet a székházhoz. Kocsis Máté a Blikknek azt mondta: nem szokás ilyenkor külön védelmet kérni, a rendőrség hivatalból felügyeli a rendet. Vasárnap este a demonstrálók megdobálták a Lendvay utcai épületet, amelyben több mint tízmillió forintos kár keletkezhetett.

Mint arról korábban beszámoltunk, a demonstráció résztvevői a Hír TV stábját is megtámadták. A szervező, Gulyás Balázs az egyik józsefvárosi intézmény felügyelőbizottságának MSZP által delegált tagja. A tiltakozáson több politikus is feltűnt. Hat embert állítottak elő a rendőrök, a 444.hu értesülése szerint egyikük Rózsa Milán, az Együtt–PM volt aktivistája. Bővebben >>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!