2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Politikai aktivistákat vettek őrizetbe

Pártaktivisták szervezték a vandalizmusba torkolló internetadó elleni tüntetést a Fidesz szerint. Kedden újabb demonstráció lesz.

Nem civilek, hanem egyértelműen politikai aktivisták szervezték a vasárnapi internetadó elleni tüntetést – a Fidesz frakcióvezetője szerint. Rogán Antal szerint ezt igazolja, hogy a megmozdulás főszervezője korábban az MSZP tagja volt. Hozzátette: a Fidesz-székház elleni támadás után nem a baloldali sajtóban emlegetett futballhuligánokat, hanem politikai aktivistákat vett őrizetbe a rendőrség – személyüket a nemzetbiztonsági bizottság keddi ülésén a parlamenti pártok is megismerhetik.

– Ezek azok a politikai aktivisták, akikkel ők dolgoztak együtt az elmúlt években. Mert velük szerveztettek már a HaHában (Hallgatói Hálózat – a szerk.), tehát annak idején a hallgatókkal különféle akciókat, ez már előfordult egyszer a Fidesz-székháznál, ők ugráltak a köztársasági elnök hivatalánál, a Sándor-palotánál. Ugyanazokat az embereket látjuk, és ezeknek a politikai kötődéseik teljesen egyértelműek. Én azt tudom mondani nekik, hogy ha ők azt gondolják, hogy provokátorok, akkor azt gondolom, hogy az ő provokátoraik, és ők azok, akik előállították ezt a szituációt – fogalmazott Rogán Antal Magyarország élőben című műsorunkban.

Tekintse meg a Rogán Antallal készült teljes beszélgetést:

A napirend előtt is foglalkoztak a parlamentben a vasárnapi internetadó elleni tüntetéssel. A kormánypárti Selmeczi Gabriella szerint a rongálók között ismert baloldali aktivisták voltak.

„Az egyik őrizetbe vett Rózsa Milán. Rózsa Milán már egyszer próbálta elfoglalni a Lendvay utcai székházat, részt vett az akkori akcióban. Egyébként ezek azok az aktivisták, akik a hahásokkal, a HaHában szerveztek diáktüntetéseket, és egyébként ők ugráltak a Sándor-palotánál is molinókat kifeszítve. A zavarkeltésben, a törésben-zúzásban ezek az emberek már gyakorlatot, rutint szereztek” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Molnár provokátorokról beszél

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke szerint nem a szervezőket terheli a felelősség azért, mert az internetadó elleni tüntetés után megrongálták a Fidesz Lendvay utcai székházát. Molnár Zsolt azt mondta: nem zárható ki, hogy a tömegben provokátorok voltak, de a zárt ülésre hivatkozva ennél többet nem mondott a szocialista politikus. A nemzetbiztonsági bizottság alelnöke, Németh Szilárd nem értett egyet Molnárral: szerinte elvitathatatlan a szervezők felelőssége. A bizottsági ülésen meghallgatták Papp Károly országos rendőrfőkapitányt és Tasnádi László rendészeti államtitkárt is.

– A szervezők békés demonstrációra készültek, őket nem terheli olyan felelősség, ami az erőszakos cselekedetekkel összehozható. Azokért az erőszakos cselekedetekért azoknak kell felelnie, akik elkövették, köztudomású, hogy büntetőeljárás van folyamatban. A bizottság még vissza fog erre térni. Most még nem lehet mindent tisztán látni – közölte Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke.

Gőgös sajnálja, hogy nem nekik jutott eszükbe

Nem az MSZP áll az internetadó elleni tüntetés mögött, ugyanakkor sajnálatos, hogy nem a szocialistáknak jutott legelőször eszébe hasonló megmozdulást szervezni – ezt már az MSZP elnökhelyettese nyilatkozta a Hír TV-nek. Gőgös Zoltán szerint a tüntetők nagy része törvénytisztelő állampolgár volt.

„A tüntetés résztvevőinek 99 százaléka tisztességes, becsületes, őszintén demonstráló, egy ügyért kiálló ember volt. Néhány tucat, egyébként azóta is rendőrségi fogdában levő őrült pedig rászervezte magát” – vélekedett Magyarország élőben című műsorunkban a politikus.

Tekintse meg a Gőgös Zoltánnal készült teljes beszélgetést:

Megint tüntetnek

Kedd estére újabb tüntetést hirdettek az internetadó ellen. A demonstrálók vasárnap 48 órás ultimátumot adtak a kormánynak, hogy vonja vissza az indítványt, de ez nem történt meg. A Fidesz jelezte: nem kér megerősített védelmet a székházhoz. Kocsis Máté a Blikknek azt mondta: nem szokás ilyenkor külön védelmet kérni, a rendőrség hivatalból felügyeli a rendet. Vasárnap este a demonstrálók megdobálták a Lendvay utcai épületet, amelyben több mint tízmillió forintos kár keletkezhetett.

Mint arról korábban beszámoltunk, a demonstráció résztvevői a Hír TV stábját is megtámadták. A szervező, Gulyás Balázs az egyik józsefvárosi intézmény felügyelőbizottságának MSZP által delegált tagja. A tiltakozáson több politikus is feltűnt. Hat embert állítottak elő a rendőrök, a 444.hu értesülése szerint egyikük Rózsa Milán, az Együtt–PM volt aktivistája. Bővebben >>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!