2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Belföld

Pokorni Zoltán: A Hegyvidék kisváros a nagyvárosban

Budapest XII. kerülete kisváros a nagyvároson belül – mondta Pokorni Zoltán az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában annak kapcsán, hogy a Magyar Urbanisztikai Társaság 2018-ban a Hegyvidéki Önkormányzatnak ítélte a Hild-díjat kiemelkedő városfejlesztési tevékenységért. A polgármester a műsorban jövőbeni célként nevezte meg a Fogaskerekű felújítását.

  • Pokorni Zoltán: A Hegyvidék kisváros a nagyvárosban

Lassan eléri Budapest XII. kerülete a „kisvárosi” szintet a nagyvároson, Budapesten belül. Az urbanisták szerint az a jó, ha maximum negyedórás sétával majdnem minden funkció – piac, templom, iskola, főtér, bevásárlási lehetőség, hivatal – elérhető, és ez megvalósulni látszik a hegyvidéki kerületben – mondta Pokorni Zoltán.

„Ez azért is jó, mert élvezzük a nagyváros nyújtotta a lehetőségeket, ugyanakkor megmaradt a kisvárosi hangulat is” – fogalmazott a polgármester.

Pokorni Zoltán Jan Gehltől idézett, aki egy nemzetközileg elismert dán építész és várostervező. Azt mondta: az embernek a másik ember az öröme.

Nem a házaknak örül és nem a kiváló építészeti alkotásoknak, hanem a másik ember szemlélésének, társaságának, látványának. Ennek az építészek csak teret adnak, keretet teremtenek – hangsúlyozta.

Nem csak Budapesten lehet mindezt érzékelni, hanem szerte a világban – tette hozzá.

Szerinte az urbanisták tudják, hogy az emberek hogyan érzik jól magukat, ugyanakkor az már a politikusok felelőssége, hogy oda hogyan jutunk el – magyarázta a polgármester.

A Hegyvidék fejlesztése kapcsán kifejtette: megújult a Böszörményi út, rehabilitálták a MOM Optikai művek egykori területét, átadták az új Kulturális Szalon épületét, valamint megtörtént a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont rekonstrukciója is, amely új funkciókkal is bővült.

Jövőbeni célnak nevezte meg a Fogaskerekű felújítását. A tömegközlekedési eszköz a legalkalmasabb arra, hogy az emberek elmenjenek Budapest legszebb kirándulópontjára. Pokorni Zoltán azt szeretné, hogy a Fogas felváltsa az autót.

(Forrás: ECHO TV)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!