2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Pócza István: Első kézből tájékozódhattak az európai helyzetről az amerikai nézők Orbán Viktortól

Az amerikai nézők első kézből tájékozódhattak az európai helyzetről, Orbán Viktor Tucker Carlsonnak adott interjújából - hangsúlyozta a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője a Kossuth Rádióban.

  • Pócza István: Első kézből tájékozódhattak az európai helyzetről az amerikai nézők Orbán Viktortól

Az orosz-ukrán háború megoldásának kulcsa Amerika kezében van , hangsúlyozta Orbán Viktor, Tucker Carlsonnak adott újabb interjújában, amelyet már több mint 111 millióan láttak a világban. Orbán Viktor úgy fogalmazott: Ukrajna nem áll nyerésre a harcban.

"Nem feltétlenül csak azokat az információkat kapják meg, amelyeket az Amerikai Egyesült Államok különböző mainstream - jellemzően baloldali és liberális elkötelezettségű - médiaoldalai próbálnak meg a számukra közvetíteni" - mondta Pócza István.

A Batthyány Lajos Alapítvány programvezetője a Kossuth Rádióban hangsúlyozta: Orbán Viktor az interjúban egyértelműen kiállt Donald Trump mellett, miszerint az amerikai elnök újraválasztása vezetne a háború mihamarabbi befejezéséhez. A legnagyobb lapok és hírügynökségek a beszélgetésnek ezt és az európai biztonságra vonatkozó részét emelték ki.

"Önmagában annak is jelentősége van, hogy milyen sok ember érdeklődik az iránt, hogy a magyar miniszterelnök, illetve Magyarország egy bizonyos kérdésben mit képvisel. Az interjú kiemelkedő nézőszáma azonban összefügg a történelmi helyzettel és a geopolitikai szituáció" - fogalmazott Pócza István.

A szakértő hozzátetette: több ország is egyre inkább elköteleződik amellett, hogy a feleket össze kellene terelni annak érdekében, hogy leálljon az öldöklés, elindulhasson az újjáépítés Ukrajnában, és a kapcsolatok újjáépítése is Európa és Oroszország között.

Borítókép: Vg.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!