2021. 11. 27. Szombat Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Hírek 10:00

Belföld

PM: Magyarország megtartotta versenyképességi pozícióját

A svájci IMD (Institute for Management Development) vezetőképző és gazdaságkutató intézet nemzetközi versenyképességi rangsorában Magyarország a világméretű járvány dacára is megtartotta pozícióját. Továbbra is vonzó nemzetközi befektetési célpont, a legfontosabb relatív vonzereje: az unió egyik leggyorsabban növekvő gazdasága, a versenyképes adószabályozás és a képzett munkaerő - közölte kedden a Pénzügyminisztérium.

A közlemény ismerteti: az IMD felmérése Szingapúrt helyezte a versenyképességi rangsor élére, mögötte Svájc és Dánia szerepel. A rangsorban 2018-hoz képest nem változott Magyarország helyezése: a 47. helyen áll. Az idei adatokban egyértelműen tükröződnek a közelmúlt gazdasági eredményei és intézkedései. A belgazdaság alfaktorban 5 helyet lépet előre az ország (az eddigi legkedvezőbb 18. helyre), ami a gyors növekedésnek és a magas beruházási rátának köszönhető. A nemzetközi befektetések alfaktorban 23-mal javult Magyarország pozíciója (a 40. helyre) a javuló működőtőke-befektetési adatoknak köszönhetően, míg a foglalkoztatás alfaktorban 14 hellyel lépett előre (szintén az eddigi legkedvezőbb 20. helyre) a növekvő foglalkoztatásnak és a csökkenő munkanélküliségnek köszönhetően.

A járvány kitörését megelőzően a magyar gazdaság az Európai Unió egyik leggyorsabban növekvő gazdasága volt, amely egészséges szerkezetben, fegyelmezett költségvetési gazdálkodás és csökkenő államadósság mellett mutatott tartósan magas ütemű növekedést. Most kiemelt cél a koronavírus által okozott gazdasági károk enyhítése és a gazdaság újraindítása, a kormány a tervszerű és célzott gazdaságvédelmi lépésekkel a munkahelyek védelmét, a vállalkozások megmaradását és a családok megélhetését kívánja támogatni - írta a PM.

A célok elérése érdekében folytatja munkáját a Nemzeti Versenyképességi Tanács is, amelynek eddigi munkája révén már több területen sikerült javítani az ország versenyképességén - áll a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Áramszünet miatt átmenetileg szünetel a határátlépés Ártándnál

A határforgalmat a rendőrök a Nagykereki Közúti Határátkelőhelyre irányítják. 2021. november 27.

Picasso project a váci börtönben

Mintegy 50 méteres falfestményt készítettek a váci fegyház fogvatartottjai. 2021. november 26.

A politikai elittől teszi függővé a párttá szerveződést Gattyán mozgalma

Több száz millióba fog kerülni a vállalkozónak a választáson való indulás. 2021. november 26.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!