2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Belföld

Pintér: Új büntetés-végrehajtási törvény születhet

A büntetés-végrehajtásban dolgozók munkáját ismerték el a Balassagyarmaton tartott 18. állománygyűlésen. Pintér Sándor belügyminiszter országos parancsnokká nevezte ki Csóti András bv. vezérőrnagyot, valamint bejelentette: még a mostani kormányzati ciklusban új büntetés-végrehajtási törvény születhet.

A Balassagyarmaton tartott állománygyűlésen a belügyminiszter csapatzászlót adományozott a városban működő börtönnek. Pintér Sándor elismeréseket adott át az ünnepségen, ahol bejelentették, hogy Csóti András vezérőrnagyot, a büntetés-végrehajtás megbízott vezetőjét véglegesítették, és kinevezték országos parancsnokká.

A belügyminiszter ünnepi beszédében jelentette be, hogy a kormány elfogadta az új büntetés-végrehajtási törvény koncepcióját, amelyet intézetparancsnokok dolgoztak ki. Pintér Sándor emlékeztetett, hogy a börtönök még mindig egy 1979-es törvényerejű rendelet alapján működnek. A jogszabály a tárcavezető szerint mára elavult, nem felel meg a társadalmi igényeknek és az európai uniós normáknak. Az új szabályozás enyhítene a büntetés-végrehajtási intézetek zsúfoltságán.

– Az elektromos nyomkövető, ami jelen pillanatban az előzetes letartóztatottaknál alkalmazható, szeretnénk, ha bizonyos kategóriáknál, például a gondatlan bűncselekmények elkövetőinél, alkalmazható legyen. Így ne kelljen őket kivonni a társadalomból, ne szakítsák meg a családi kapcsolataikat, és a későbbiekben könnyebb legyen a visszatérés számukra a társadalomba – mondta Pintér Sándor. A tárcavezető hozzátette: reméli, hogy az új kódexet még ebben a ciklusban elfogadja az Országgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!