2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Pintér Sándor: Csökkent a szegénység a roma közösségekben

Csökkent a szegénység, és a társadalmi kirekesztődés a magyarországi roma közösségben az elmúlt hét évben - jelentette ki a belügyminiszter, az országgyűlés Nemzetiségek Bizottságának meghallgatásán. Pintér Sándor hangsúlyozta: a foglalkoztatási-képzési, valamint a lakhatási programokhoz csaknem 75 milliárd forintot biztosítottak eddig, amelyben 84 ezer roma vett részt. Indítottak gazdaság-élénkítő programot is: ennek keretében jövő év végéig a 117 leghátrányosabb helyzetű településen, kizárólag roma munkásokkal építenek új házakat, roma családok részére. A belügyminiszter célként fogalmazta meg, hogy ezeken a településeken 100 százalékos legyen a foglalkoztatottság.

  • Pintér Sándor: Csökkent a szegénység a roma közösségekben

Büszkén kijelenthetjük, hogy aki akar dolgozni, mindenkinek tudunk munkát adni. Értelmes munkát adunk mindenkinek és olyan munkát, amelyik egyben biztosítja az ő felemelkedését, gondolkodásmódjának a megváltoztatását és egyben értékteremtő munka is, amely értékteremtő munkával a közt szolgálja. ezeken a településeken igyekszünk javítani a gyógyszerellátáson, a tűzifa ellátáson és élelmiszer ellátáson

- mondta Pintér Sándor, belügyminiszter.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csoboth: Sosem adtam fel, mindenképpen keretbe akartam kerülni

Csoboth: Sosem adtam fel, mindenképpen keretbe akartam kerülni

Csoboth Kevin saját bevallása szerint ezerszer vagy kétezerszer visszanézte már a skótok elleni utolsó csoportmérkőzésen a századik percben rúgott gólját, mellyel a magyar labdarúgó-válogatott megőrizte továbbjutási esélyét a németországi Európa-bajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!