2024. 10. 14. Hétfő Helén napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Pikó is minidiktatúrát épít, mint Baranyi

Józsefváros és Ferencváros baloldali vezetése hasonló minidiktatúrát épít a kerületében az önkormányzati választások után.

  • Pikó is minidiktatúrát épít, mint Baranyi

Először Baranyi Krisztináról derült ki, hogy személyi kultuszban gondolkodik Ferencvárosban, Pikó András polgármester pedig láthatóan kicsiben másolja Józsefvárosban. A testületi alakuló üléseken egyértelművé vált: a két városrészvezető lábbal tiporja a demokráciát, a képviselők eddigi jogait korlátozzák, ráadásul a két polgármester bírálói szerint igazi kifizetőhelyé váltak a kerületek.

Mint ismeretes Baranyi Krisztina kutyapártos polgármester drasztikusan indította a ciklust. A lakosság által megválasztott képviselőknek korlátozta a jogait, beleértve ebbe a saját szövetségeseit is. A döntések többségét egy személyben kívánja meghozni – ebbe a többi között beletartoznak a közbeszerzések is, amelyek átláthatósága ezáltal csorbul. Ferencvárosban tehát érdemi vitákra nem lehet számítani az elkövetkező öt évben, de a lakosság szintén rosszul járt, hiszen az ő jogaikat is megcsorbították. Eddig a rendeleteket kötelező volt társadalmi egyeztetésekre bocsátani, de a Baranyi-féle új szabályzat szerint ez már nem lesz kötelező. Tehát majd a polgármester eldönti, hogy miről véleményeztet, és miről nem...

Később Pikó András józsefvárosi polgármester is előrukkolt a farbával. Annyira ugyan nem keményített be, mint ferencvárosi kollégája, de ő is olyan szabályokat vezetett be, amelyek által a lakosságot képviselő politikusok demokratikus jogai csorbulnak. A két polgármester és szövetségesei csont nélkül, ügyes gombnyomó képességgel megszavaztak mindent. 

Józsefváros: „Pikó demokráciát prédikál, de diktátorként viselkedik”

Pikó András is korlátozta a lakosság által megválasztott képviselők jogait, így a testületi döntéseknél a lakosságot érintő kérdésekben érdemi vitára itt sem lehet majd számítani. Bírálói szerint Józsefváros első embere ezzel a húzással szembe ment a választói akarattal és minidiktatúra építésbe fogott. Érdekesség, hogy mindeközben a baloldali polgármesterek közül ő volt az, aki a legkevesebb szavazattal lett polgármester.  

A kerületi baloldal által bevezetett új szabályok értelmében korlátozzák a képviselői kérdéseket, a hozzászólások hosszát és mennyiségét. Az indok szerint azért teszik, mert övék a hatalom. A bizottsági helyekre pedig több mint ötször (!) annyi tagot szavazott meg magának a baloldal, mint a szavazatok közel felét megszerző Fidesznek. Ezzel a polgármester azt a több mint 11 ezer választót csapja arcul, akik a legnagyobb jobboldali pártszövetségre adták le a voksukat

– írta a Fidesz józsefvárosi szervezete, hozzátéve: „Pikó András demokráciát prédikál, de diktátorként viselkedik azért, hogy ellehetetlenítse a hatalom feletti ellenőrzést annak érdekében, hogy nyugodtan folytathassák Józsefváros lezüllesztését, és zsebre tehessék a józsefvárosi emberek pénzét”.

A teljes cikket a Metropol.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács Zoltán: A lyukas zászló nem pártpolitikai szimbólum

Kovács Zoltán: A lyukas zászló nem pártpolitikai szimbólum

Az 1956-os lyukas zászló minden magyar ember és az egész magyar nemzet történelmi emléke, nem pártpolitikai szimbólum – jelentette ki Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!