2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Belföld

Pikó elveszi a 13. havi fizetést az egészségügyi és szociális dolgozóktól

Megszorításokkal kezdi munkáját Józsefváros új ellenzéki polgármestere - Pikó András bejelentette, hogy elveszi az óvónők, a védőnők és az önkormányzati dolgozók 13. havi juttatását. Az év végi pénz eddig 900 szociális és egészségügyi dolgozónak járt évek óta, Pikó most arra hivatkozik, hogy takarékoskodni kell. A hvg-nek adott interjúban azt mondta: ha lesz pénzük, akkor karácsony előtt osztanak valamennyi juttatást a dolgozóknak. Megjegyezte, hogy a 8. kerület gazdálkodásának átvilágításában Atkári János, Demszky Gábor korábbi főpolgármester-helyettese is segít majd nekik. Az előző, fideszes városvezetés egyébként 13 milliárd forintot hagyott a Pikó András vezette önkormányzatra, a polgármester pedig az alakuló ülésen csaknem egymillió forintra emeltette saját fizetését.

Fidesz-KDNP: Felháborító, hogy Pikó egyhavi bért elvesz Józsefvárosban

Felháborító és botrányos, hogy Pikó András józsefvárosi polgármester egyhavi bért elvesz a szociális és bölcsődei dolgozóktól - jelentette ki hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Vörös Tamás, a Fidesz-KDNP VIII. kerületi önkormányzati képviselője.

Mint mondta, a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok idejének gyakorlata tért vissza, hatalomra kerülve a baloldal mindig megszorításokkal lát munkához.

Kifejtette: Pikó András mintegy 700 embertől - köztük bölcsődei nevelőktől, óvónőktől, szociális és egészségügyi dolgozóktól - vesz el egyhavi bért.

Felidézte, hogy Józsefváros a kormánypártok vezetése alatt 2013 óta mindig előteremtette az év végi juttatás fedezetét, évente csaknem 140 millió forintot.

Vörös Tamás bírálta, hogy a kerület új vezetése 150 millió forinttal többe kerül majd, mint az előző. Kiemelte: a polgármesternek a saját testületén kellene takarékoskodnia, és nem azokon, akik több megbecsülést érdemelnének.

 

MTI / Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Nem hagyjuk, hogy visszatérjen a Gyurcsány-korszak! – Már 700 ezer aláírás gyűlt össze

A petíció célja, hogy emlékeztesse az embereket arra: az ellenzéki összefogás mögött az a Gyurcsány Ferenc áll, aki egyszer már csődbe vitte Magyarországot. 2021. szeptember 27.

Elhunyt 20 beteg, 1183 új koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

A beoltottak száma 5 879 178, közülük 5 630 587 fő már a második oltását is megkapta, 714 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 2021. szeptember 27.

Hónapokig őrizte a mindenkit érintő titkot Gyurcsány Ferenc

Visszatekintő: fokozott titoktartás volt érvényben a 2006-os megszorító csomagról 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!